Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bulharský šopský salát

Popis receptu: 

Původní podoba pravého bulharského šopského salátu.

Autor: Monika Engelová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: pro dva
Doba přípravy: Do 20 minut

Ingredience

    Rajčata:  2 kusy, zralé                                                                                                           Paprika: 2 kusy, zelené
    Okurka: 1 kus
    Cibule:  2 kusy, menší
    Petržel: na posypání
    Olivy:  4 až 5 kusů (volitelné)
    Balkánský sýr: 150 – 200 g (méně slaný, doporučuji balkánský měkký sýr Classic – Kaufland)
    Sůl: 2 špetky
    Ocet: 1 polévková lžíce
    Olivový olej: 1 až 2 polévkové lžíce

     

Příprava jídla

1. Nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce s trochou soli ve velké míse. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky a přidejte je k cibuli.

2. Opečte papriky (třeba na grilu, nebo na suché pánvi), oloupejte slupku, případně použijte hotové sterilizované pečené papriky ze skla (koupíte v hypermarketu), nakrájejte na čtverečky a přidejte je do salátu spolu s celými olivami. Salát zamíchejte, posolte dle chuti, zalijte dresinkem z octa a olivového oleje.

3. Rozdrobte sýr nad zeleninou, posypte nasekanou petrželkou, přidejte jednu olivu navrch jako ozdobu a podávejte.

REKLAMA

Přidat komentář