Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1323 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 34 g
Tuky 111 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bulharský šopský salát je zajímavá obdoba klasického receptu, který se u nás zabydlel. Je oblíbený v restauracích, ale můžete si ho připravit i doma. Stačí čerstvá zelenina a dobrý balkánský sýr.

Suroviny

sůl 2
zelená
petržel
menší
např. Classic - kaufland
ocet 1 PL
olivový olej 1 PL

Postup

1

Nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce s trochou soli ve velké míse. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky a přidejte je k cibuli.

2

Opečte papriky (třeba na grilu, nebo na suché pánvi), oloupejte slupku, případně použijte hotové sterilizované pečené papriky ze skla (koupíte v hypermarketu), nakrájejte na čtverečky a přidejte je do salátu spolu s celými olivami. Salát zamíchejte, posolte dle chuti, zalijte dresinkem z octa a olivového oleje.

3

Rozdrobte sýr nad zeleninou, posypte nasekanou petrželkou, přidejte jednu olivu navrch jako ozdobu a podávejte.

Autor: mo-nika

Apetit magazín