
recept
Bulharský šopský salát
Původní podoba pravého bulharského šopského salátu.
Ingredience
Rajčata: 2 kusy, zralé Paprika: 2 kusy, zelené
Okurka: 1 kus
Cibule: 2 kusy, menší
Petržel: na posypání
Olivy: 4 až 5 kusů (volitelné)
Balkánský sýr: 150 – 200 g (méně slaný, doporučuji balkánský měkký sýr Classic – Kaufland)
Sůl: 2 špetky
Ocet: 1 polévková lžíce
Olivový olej: 1 až 2 polévkové lžíce
Příprava jídla
1. Nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce s trochou soli ve velké míse. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky a přidejte je k cibuli.
2. Opečte papriky (třeba na grilu, nebo na suché pánvi), oloupejte slupku, případně použijte hotové sterilizované pečené papriky ze skla (koupíte v hypermarketu), nakrájejte na čtverečky a přidejte je do salátu spolu s celými olivami. Salát zamíchejte, posolte dle chuti, zalijte dresinkem z octa a olivového oleje.
3. Rozdrobte sýr nad zeleninou, posypte nasekanou petrželkou, přidejte jednu olivu navrch jako ozdobu a podávejte.
Přidat komentář