Bulharský šopský salát

Bulharský šopský salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné

Suroviny

rajčata 2 ks
okurka 1 ks
cibule 2 ks
petržel
menší
olivy zelené 5 ks
balkánský sýr 150 g
např. Classic - kaufland
sůl 2
ocet 1 PL
olivový olej 1 PL

1. Nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce s trochou soli ve velké míse. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky a přidejte je k cibuli.

2. Opečte papriky (třeba na grilu, nebo na suché pánvi), oloupejte slupku, případně použijte hotové sterilizované pečené papriky ze skla (koupíte v hypermarketu), nakrájejte na čtverečky a přidejte je do salátu spolu s celými olivami. Salát zamíchejte, posolte dle chuti, zalijte dresinkem z octa a olivového oleje.

3. Rozdrobte sýr nad zeleninou, posypte nasekanou petrželkou, přidejte jednu olivu navrch jako ozdobu a podávejte.

Autor: mo-nika

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit