Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bulharský šopský salát

Bulharský šopský salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1323 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 34 g
Tuky 111 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bulharský šopský salát je zajímavá obdoba klasického receptu, který se u nás zabydlel. Je oblíbený v restauracích, ale můžete si ho připravit i doma. Stačí čerstvá zelenina a dobrý balkánský sýr.

Suroviny

petržel
menší
např. Classic - kaufland
sůl 2
ocet 1 PL
olivový olej 1 PL

Postup

1
Nakrájejte červenou cibuli na tenké měsíčky a promačkejte je v ruce s trochou soli ve velké míse. Nakrájejte rajčata a okurky na kostky a přidejte je k cibuli.
2
Opečte papriky (třeba na grilu, nebo na suché pánvi), oloupejte slupku, případně použijte hotové sterilizované pečené papriky ze skla (koupíte v hypermarketu), nakrájejte na čtverečky a přidejte je do salátu spolu s celými olivami. Salát zamíchejte, posolte dle chuti, zalijte dresinkem z octa a olivového oleje.
3
Rozdrobte sýr nad zeleninou, posypte nasekanou petrželkou, přidejte jednu olivu navrch jako ozdobu a podávejte.
Autor: mo-nika

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...