0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bun bo Nam Bo

Bun bo Nam Bo

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3154 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 506 g
Tuky 48 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

nudle rýžové 400 g
mrkev 4 ks
menší, nakrájená na tenké proužky
okurka 1 ks
nakrájená na tenké proužky
výhonky mungo 2 hrsti
nebo jiné výhonky
pekingské zelí 1 ks
nakrájené na tenké proužky
koriandr 2 hrsti
čerstvý
máta 2 hrsti
perila 2 hrsti
nemusí být
hovězí maso 500 g
kýta
chilli paprička 2 ks
řepkový olej
limetová šťáva
ze čtyř limet
česnek 4 stroužky
rybí omáčka 2 ČL
třtinový cukr 100 g
cibule smažená
arašídy
opražené, nadrcené
sůl
voda 300 ml
horká
citronová tráva
zázvor (čerstvý)

Postup

1
Hovězí maso nakrájejte na ultra tenké plátky. Dejte ho do misky a marinujte ho hodinu s česnekem, solí, cukrem, citronovou trávou a zázvorem.
2
Do mističek si připravte všechnu zeleninu a nasekané bylinky. Připravte si omáčku, kterou se celé jídlo polévá. Smíchejte limetovou šťávu, rybí omáčku, třtinový cukr a horkou vodu s tenkým plátky česneku.
3
Připravte si nudle, které je potřeba 30 minut namáčet ve studené vodě. Poté je dejte na minutu až dvě do vroucí vody a hned potom je sceďte sítem a propláchněte studenou vodou.
4
Maso zprudka zatáhněte na oleji (bude to trvat maximálně 3 minuty) a můžete servírovat.
5
Do misky dejte nejprve nudle, okolo vyskládejte zeleninu, arašídy, smaženou cibulku a bylinky, doprostřed položte maso a omáčku servírujte zvlášť v malé misce.
Autor: Nela123

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit