0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Mandlové řízečky z vepřové panenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlové řízečky z vepřové panenky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4418 kcal
Bílkoviny 314 g
Sacharidy 294 g
Tuky 212 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehounké medailonky obalené v křupavých mandličkách... může být snad něco lepšího? Tohle jsou štědrovečerní řízečky pro ty největší labužníky!

Suroviny

sůl
strouhanka panko 300 g
mandle 150 g
mleté
mouka pšeničná hladká
na obalení
vejce 2 ks
prošlehaná s trochou mléka
mandle plátky 100 g
nasekané
rostlinný olej
na smažení
nakrájené klínky k podávání

1 Maso nakrájejte na cca 2cm silné plátky. Lehce naklepejte rukou a dobře osolte. Strouhanku a mleté i sekané mandle promíchejte v misce. Plátky masa obalte nejprve v mouce, oklepejte ji, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a mandlí.

2 Smažte z obou stran v rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Z usmažených řízků nechce krátce odsát tuk na papírových utěrkách. Podávejte se salátem Venezuela a klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč