Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové řízečky z vepřové panenky
Mandlové řízečky z vepřové panenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlové řízečky z vepřové panenky

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4418 kcal
Bílkoviny 314 g
Sacharidy 294 g
Tuky 212 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehounké medailonky obalené v křupavých mandličkách... může být snad něco lepšího? Tohle jsou štědrovečerní řízečky pro ty největší labužníky!

Suroviny

sůl
strouhanka panko 300 g
mandle 150 g
mleté
vejce 2 ks
prošlehaná s trochou mléka
mandle plátky 100 g
nasekané
rostlinný olej
na smažení
nakrájené klínky k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na cca 2cm silné plátky. Lehce naklepejte rukou a dobře osolte. Strouhanku a mleté i sekané mandle promíchejte v misce. Plátky masa obalte nejprve v mouce, oklepejte ji, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a mandlí.

2

Smažte z obou stran v rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Z usmažených řízků nechce krátce odsát tuk na papírových utěrkách. Podávejte se salátem Venezuela a klínky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...