
Mandlové řízečky z vepřové panenky
Křehounké medailonky obalené v křupavých mandličkách... může být snad něco lepšího? Tohle jsou štědrovečerní řízečky pro ty největší labužníky!
Vydání: 2017/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 kg vepřové panenky
- sůl
- 300 g japonské strouhanky panko
- 150 g mletých mandlí
- hladká mouka na obalení
- 2 vejce, prošlehaná s troškou mléka
- 100 g mandlových lupínků, nasekaných
- rostlinný olej na smažení
- klínky citronu k podávání
Příprava jídla
1 Maso nakrájejte na cca 2cm silné plátky. Lehce naklepejte rukou a dobře osolte. Strouhanku a mleté i sekané mandle promíchejte v misce. Plátky masa obalte nejprve v mouce, oklepejte ji, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a mandlí.
2 Smažte z obou stran v rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Z usmažených řízků nechce krátce odsát tuk na papírových utěrkách. Podávejte se salátem Venezuela a klínky citronu.
Přidat komentář