„Posílám recept na česnekovou omáčku, která se vaří v rodině mojí přítelkyně Boženky. Fakt stojí za to!“ napsal nám Ondra Dohnálek z Dubňan. Z vašich česnekových receptů nás ten jeho zaujal nejvíc.
Suroviny
sádlo
50
g
nebo slanina
mouka pšeničná hladká
50
g
vývar hovězí
800
ml
lze nahradit studenou vodou
česnek
4
podle síly a velikosti
pepř bílý
mletý
sůl
smetana
1
PL
pepř barevný
na ozdobu, nemusí být
houskový knedlík
pečené, k podávání
Postup
1
V kastrolu rozpusťte sádlo, případně opečte slaninu, přisypte prosátou hladkou mouku, osmahněte ji, až zrůžoví, zalijte vychladlým vývarem a nechte provařit za občasného míchání, přibližně tři čtvrtě hodiny.
2
Utřete najemno česnek se solí a přidejte ho do omáčky – už ale nevařte. Okořeňte bílým pepřem. Můžete přidat trošku smetany a barevný pepř, ale nemusí to být. Podávejte k pečenému hovězímu masu s houskovým knedlíkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů)
- Česká kuchyně: omáčky a knedlíky(26 receptů)
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů)