Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česneková omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1624 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 189 g
Tuky 64 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Posílám recept na česnekovou omáčku, která se vaří v rodině mojí přítelkyně Boženky. Fakt stojí za to!“ napsal nám Ondra Dohnálek z Dubňan. Z vašich česnekových receptů nás ten jeho zaujal nejvíc. Je smetanová, jemná, zkrátka nejlepší. Smetanová omáčka se hodí k masu, a to i uzenému.

Suroviny

až 80 g, nebo slanina
vývar hovězí 800 ml
lze nahradit studenou vodou
podle síly a velikosti
pepř bílý
mletý
sůl
pepř barevný
na ozdobu, nemusí být
pečené, k podávání

Postup

1

V kastrolu rozpusťte sádlo, případně opečte slaninu, přisypte prosátou hladkou mouku, osmahněte ji, až zrůžoví, zalijte vychladlým vývarem a nechte provařit za občasného míchání, přibližně tři čtvrtě hodiny.

2

Utřete najemno česnek se solí a přidejte ho do omáčky – už ale nevařte. Okořeňte bílým pepřem. Můžete přidat trošku smetany a barevný pepř, ale nemusí to být. Podávejte k pečenému hovězímu masu s houskovým knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...