0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Daniny rohlíčky Touha
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 120
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5655 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 426 g
Tuky 367 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Rohlíčky od mojí maminky si stejně jako já zamilovaly i moje dcery a přátelé, a tak těsně před Vánocemi pořád dokola diktuju někomu do telefonu recept. Rohlíčky Touha jsou totiž ideální pro ty, kdo nestíhají – nepotřebují rozležet, takže je stačí napéct třeba až den před Štědrým dnem,“ prozrazuje redaktorka Dana Obermajerová.

Suroviny

máslo 140 g
změklé
moučkový cukr 140 g
prosátý
žloutek 1 ks
vlašské ořechy 200 g
mleté
mouka pšeničná hrubá 70 g
+ na vysypání plechu
tuk
na vymazání plechu
Na polevu
žloutek 3 ks
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 ks

Troubu předehřejte na 170°C. V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmíchejte sníh. Těsto rovnoměrně rozetřete na vymazaný a vysypaný plech s nízkým okrajem a uhlaďte ho stěrkou. Pečte, až těsto pěkně zrůžoví a okraje začnou zlátnout; trvá to 10–15 minut. Pozor, ať se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé, úplně propečené.

2 Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až úplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní malinko vody). Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte ho zbylými ořechy. Nechte na plechu úplně vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem nebo malou skleničkou s ostrým okrajem (o průměru asi 3cm) rohlíčky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč