Daniny rohlíčky Touha
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5655 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 426 g
Tuky 367 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Rohlíčky od mojí maminky si stejně jako já zamilovaly i moje dcery a přátelé, a tak těsně před Vánocemi pořád dokola diktuju někomu do telefonu recept. Rohlíčky Touha jsou totiž ideální pro ty, kdo nestíhají – nepotřebují rozležet, takže je stačí napéct třeba až den před Štědrým dnem,“ prozrazuje redaktorka Dana Obermajerová.

Suroviny

máslo 140 g
změklé
moučkový cukr 140 g
prosátý
žloutek 1 ks
vlašské ořechy 200 g
mleté
bílek 4 ks
mouka pšeničná hrubá 70 g
+ na vysypání plechu
tuk
na vymazání plechu
Na polevu
žloutek 3 ks
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 ks

Troubu předehřejte na 170°C. V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmíchejte sníh. Těsto rovnoměrně rozetřete na vymazaný a vysypaný plech s nízkým okrajem a uhlaďte ho stěrkou. Pečte, až těsto pěkně zrůžoví a okraje začnou zlátnout; trvá to 10–15 minut. Pozor, ať se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé, úplně propečené.

2 Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až úplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní malinko vody). Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte ho zbylými ořechy. Nechte na plechu úplně vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem nebo malou skleničkou s ostrým okrajem (o průměru asi 3cm) rohlíčky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit