Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1953 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 153 g
Tuky 116 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

dýně 500 g
Hokaido nebo máslová
máslo 100 g
ricotta 250 g
vývar 2 l
zeleninový, drůbeží
olivový olej
sůl
pepř
tymián
na ozdobu
na ozdobu
na ozdobu

Postup

1

Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na větší kousky, které vložíme do pekáče a poklademe plátky másla.

2

Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C cca na 20 minut.

3

Upečenou dýni dáme do hrnce a zalijeme vývarem, aby se pěkně nasákla. Poté rozmixujeme.

4

Do takto vzniklého krému přes síto propasírujeme Ricottu. Podle toho, jak chceme mít krém hustý můžeme přilévat vývar.

5

Krém dochutíme solí a pepřem.

6

Na rozpálenou pánev vložíme pár plátků Pancetty a opečeme.

7

Poté do pánve přilijeme pár kapek olivového oleje, vložíme snítku tymiánu a na plátky nakrájené hřiby (můžeme nahradit žampiony) a opékáme. Opečené houby a Pancettu dáme na krém a zakápneme pár kapkami olivového oleje.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...