0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňový koláč se zakysanou smetanou

Dýňový koláč se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu
4.1 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4082 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 600 g
Tuky 147 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka celozrnná 250 g
sůl špetka
citronová kůra
z půlky citronu
máslo 125 g
vejce 1 ks
třtinový cukr 2 PL
Náplň
1 hrnek
dýňová dřeň z Hokkaido
vejce 2 ks
citronová šťáva
z půlky citronu
skořice špetka
sušené meruňky

Postup

1

KORPUS:
Promíchat všechny suché ingredience v míse. Přidat změklé máslo nakrájené na menší kousky. Rozklepnout do směsi celé vejce. Těsto propracovat a nechat v chladu odpočinout.

2

NÁPLŇ:
Dýni naporcovat, okrájet slupku, odstranit semena. Uvařit v menším množství vody. Po 20-ti minutách slít vodu. Dýni rozmačkat na pyré a nechat vychladnout. Osladit medem, přidat špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 PL zakysané smetany. Vyklepnout 2 vejce a prošlehat do hladkého krému.

3

Koláčovou formu vymazat máslem.

4

Těstem vyložit koláčovou formu a vytvarovat prsty vyšší okraje a propíchat vidličkou.

5

Sušené meruňky nakrájet na malé kousky a ořechy hrubě nasekat. Meruňky i ořechy rozprostřít na těsto. Přelít dýňovou náplní.

6

Koláč vložit do předehřáté trouby na 180 C a péct 40 minut.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč