Chtělo by se říct, že jde o ryze dámský koktejl. Víme ale, že chutná i pánům!
Suroviny
větviček, do koktejlů
větviček, na ozdobu
bílek
1
ks
krupicový cukr
2
PL
brusinkový džus
150
ml
citronová šťáva
2,5
ČL
likér
150
ml
z lesních jahod (fraise de bois)
vodka
250
ml
1-2 lahve, vychlazené
Postup
1
Deset větviček rybízu obalte v bílku, posypte krupicovým cukrem a nechte oschnout (nedávejte do lednice). Ze zbývajících hroznů rybízu oberte kuličky a rozmačkejte je v misce, abyste získali šťávu.
2
Přilijte brusinkový džus, citronovou šťávu, likér z lesních jahod a vodku. Dobře promíchejte a přelijte přes cedník do džbánu. Uchovejte v lednici.
3
Až přijdou hosté, rozlijte obsah džbánu do deseti sklenic na šampaňské, opatrně dolijte šampaňským a každou sklenici ozdobte cukrovou větvičkou rybízu.