Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gimlet s celerem
Gimlet s celerem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gimlet s celerem

4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 627 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drink na uvítanou překvapí chutí i barvou...

Suroviny

řapíkatý celer 4
řapíky, pěkné vršky s lístky uschované na ozdobení
gin 120 ml
sůl špetka

Postup

1

V rendlíku smíchejte cukr a 60 ml vody a svařte na cukrový sirup. Do horkého sirupu přidejte nakrájené proužky z limetové kůry (pouze zelenou část), přiklopte a nechte vystydnout. Vychladlý sirup přeceďte, kůru vyhoďte.

2

Celer buď odšťavněte v odšťavňovači, nebo jej nakrájejte na kusy a vložte do mixéru s troškou vody a rozmixujte. Pak přeceďte přes jemné sítko, aby vznikla čirá šťáva, získat byste měli 120 ml. Limety vymačkejte, abyste získali 45 ml šťávy. V šejkru nebo větší uzavíratelné sklenici s několika kostkami ledu důkladně protřepte gin, připravený sirup, limetovou šťávu, celerovou šťávu a špetku soli.

3

Přes sítko nalijte do dvou vychlazených sklenic a ozdobte snítkou celeru s lístečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín