Gimlet s celerem

Gimlet s celerem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 627 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drink na uvítanou překvapí chutí i barvou...

Související recepty

Suroviny

krupicový cukr 60 g
limeta 2 ks
řapíkatý celer 4 ks
pěkné vršky s lístky uschované na ozdobení
gin 120 ml
sůl špetka

1 V rendlíku smíchejte cukr a 60 ml vody a svařte na cukrový sirup. Do horkého sirupu přidejte nakrájené proužky z limetové kůry (pouze zelenou část), přiklopte a nechte vystydnout. Vychladlý sirup přeceďte, kůru vyhoďte.

2 Celer buď odšťavněte v odšťavňovači, nebo jej nakrájejte na kusy a vložte do mixéru s troškou vody a rozmixujte. Pak přeceďte přes jemné sítko, aby vznikla čirá šťáva, získat byste měli 120 ml. Limety vymačkejte, abyste získali 45 ml šťávy. V šejkru nebo větší uzavíratelné sklenici s několika kostkami ledu důkladně protřepte gin, připravený sirup, limetovou šťávu, celerovou šťávu a špetku soli.

3 Přes sítko nalijte do dvou vychlazených sklenic a ozdobte snítkou celeru s lístečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit