Drink na uvítanou překvapí chutí i barvou...
Suroviny
Postup
V rendlíku smíchejte cukr a 60 ml vody a svařte na cukrový sirup. Do horkého sirupu přidejte nakrájené proužky z limetové kůry (pouze zelenou část), přiklopte a nechte vystydnout. Vychladlý sirup přeceďte, kůru vyhoďte.
Celer buď odšťavněte v odšťavňovači, nebo jej nakrájejte na kusy a vložte do mixéru s troškou vody a rozmixujte. Pak přeceďte přes jemné sítko, aby vznikla čirá šťáva, získat byste měli 120 ml. Limety vymačkejte, abyste získali 45 ml šťávy. V šejkru nebo větší uzavíratelné sklenici s několika kostkami ledu důkladně protřepte gin, připravený sirup, limetovou šťávu, celerovou šťávu a špetku soli.
Přes sítko nalijte do dvou vychlazených sklenic a ozdobte snítkou celeru s lístečky.