Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sticky toffee pudding
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6271 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 682 g
Tuky 339 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Silvestr je skvělou příležitostí, jak přidat kapku alkoholu prakticky do čehokoli, dezert nevyjímaje. A tady jsem opravdu nešetřila!“ popisuje dezert redaktorka Darina Sieglová.

Související recepty

Suroviny

datle 340 g
zbavené pecek a nasekané nadrobno
máslo 115 g
změklé
třtinový cukr muscovado tmavý 25 g
vejce 2 ks
hřebíček 1 špetka
mletý
nasekané, nebo lískové oříšky, nasekané
Na omáčku s bourbonem
třtinový cukr 215 g
máslo 115 g
vanilkový extrakt 2 ČL
bourbon 60 ml
nebo podle chuti
K podávání
33%, ušlehaná do měkkých špiček

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C a pekáč o velikosti 22x33cm vyložte pečicím papírem.

2

Datle vsypte do misky, zalijte je 530 ml vroucí vody a vmíchejte sodu. Dejte stranou na zhruba 30 minut. Poté je i s vodou nahrubo rozmixujte.

3

V míse utřete máslo a oba cukry. Vmíchejte vejce, mouku, hřebíček, ořechy a nakonec rozmixované datle.

4

Těsto vlijte do připraveného pekáčku a pečte 25–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

5

Na omáčku vsypte cukr do menšího hrnce a nechte zkaramelizovat, vmíchejte smetanu, máslo a krátce svařte, nakonec vmíchejte vanilku a burbon.

6

Nakrájejte a podávejte teplé či studené s omáčkou a smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín