Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
halusky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3424 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 399 g
Tuky 121 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro tvorbu halušek existuje speciální pomůcka, cedník ‚haluškár‘. Ale skvělé budou i odkrajované z prkénka!

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 500 g
vejce 2 ks
mléko 300 ml
sůl
brynza 200 g
slanina 200 g
na kostičky

Postup

1

Z mouky, mléka a vajec vypracujte těsto jako na noky. Buď je pak odkrajujte z prkénka, nebo protlačujte speciálním cedníkem do vroucí osolené vody.

2

Brynzu promíchejte se smetanou a vyškvařte slaninu. Po pěti minutách vyberte halušky z vody, přesuňte do mísy s brynzou a posypte slaninou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

20.02.2009 16:35
jsou toto opravdu pravé halušky? základní surovinou jsou syrové brambory - viz. diskuze u receptu Pravé slovenské halušky
20.11.2009 10:34
Nie, toto ani nahodou nie su prave halusky, v pravych haluskach MUSIA BYT SUROVE ZEMIAKY (brambory). Apetit je expert na zle recepty na halusky, bud v ceste uvadza uvarene zemiaky, alebo ziadne, popripade ich ochucuje bazalkou.... hroza
23.11.2009 07:52
urcite nie su, halusky z muky sa pouzivaju ako priloha alebo do polievky.

Apetit magazín