Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Holandský řízek s bylinkovými bramborami
Holandský řízek s bylinkovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Holandský řízek s bylinkovými bramborami

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4320 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 338 g
Tuky 260 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zatímco v Nizozemsku tenhle český vynález neznají, u nás se holandský řízek těší obrovské oblibě. V čem tkví jeho kouzlo? Ve zlatavé kůrčičce a neodolatelně šťavnaté masové směsi se sýrem. Nejlepší příloha? My vždy sázíme na bylinkové brambory a okurkový salát. 

Suroviny

vychlazená
vejce 1 ks
studené
sůl 7 g
pepř
čerstvě mletý
gouda 200 g
nebo ementál, sýr nastrouhaný nahrubo
rostlinný olej
na smažení
Na obalení
vejce 2 ks
rozšlehaná
strouhanka panko
Na bylinkové brambory
vydrbané
sůl
rozpuštěné
olivový olej 3 PL
pažitka 1 hrst
nasekaná
petrželka 1 hrst
nasekaná
Na okurkový salát
salátová
sůl
pepř
čerstvě mletý
nebo podle chuti
ocet 6 PL
nebo podle chuti
voda 6 PL
nebo podle chuti

Postup

1

Do mísy vložte maso, smetanu, vejce, sůl. Opepřete a zpracovávejte (rukama nebo pomocí míchacího háku v robotu), dokud se směs dobře nespojí. Pak po dávkách zapracujte sýr, aby se v mase stejnoměrně rozprostřel. Vložte na hodinu do mrazáku, aby směs byla vychlazená a dobře se tvarovala.

2

Ze studené směsi tvarujte placky o váze cca 180 g. Obalte je postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje (cca 1,5–2 cm) a smažte placky po dávkách z obou stran dozlatova. Odkládejte na papírovou utěrku.

3

Brambory uvařte v osolené vodě. Do mísy dejte máslo, olej, nasekané bylinky a promíchejte. Brambory slijte, horké vsypte do mísy a obalte v bylinkách.

4

Na okurkový salát nakrájejte okurky na tenká kolečka (třeba na mandolíně), vložte do mísy a osolte, opepřete. Do vody vsypte cukr a ocet a míchejte do rozpuštění. Zalijte okurky a nechte cca 30 minut odležet v chladu, pak podle potřeby dochuťte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč