0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italská polévka s červenou čočkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2634 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 323 g
Tuky 71 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Italská polévka s červenou čočkou je skvělý způsob, jak do jídelníčku dostat víc zeleniny, luštěnin a vlákniny, aniž by rodina žehrala, že je to moc zdravé,“ radí autorka receptu a odbornice na výživu a potraviny Karolína Fourová.

Suroviny

olivový olej 2 PL
máslo 2 PL
cibule 2 ks
středně velká, najemno
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
mrkev 3 ks
středně velká, na drobné kostičky
řapíkatý celer 3 ks
na kousky o hraně 0,5 cm
konzervovaná rajčata krájená 400 g
vývar zeleninový 1,2 l
bobkový list 2 ks
strouhaný + k podávání
bazalka
lístky k podávání (není nutné)
pepř
čerstvě mletý
pečivo
k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a máslo. Přidejte cibuli a opékejte dosklovita, poté přisypte česnek a opékejte ještě 2 minuty. Pak vsypte mrkev a řapíkatý celer a opékejte ještě asi 4 minuty.

2

Přidejte červenou čočku, promíchejte a restujte 2 minuty, vlijte rajčata z konzervy a vývar. Promíchejte a přidejte bobkový list, podle potřeby osolte (záleží na slanosti vývaru).

3

Přiveďte polévku k varu, pak stáhněte plamen, vmíchejte nastrouhaný parmazán a nechte jen lehce probublávat cca 40 minut. Jak bude polévka houstnout, občas ji promíchejte, aby se nechytala ke dnu.

4

Z hotové polévky vyjměte bobkový list a krátce ji promixujte tyčovým mixérem tak, aby se zahustila a byla krémová, ale pořád v ní zůstala většina zeleninových kousků.

5

Dochuťte černým pepřem, podle potřeby i solí. Posypte lístky bazalky, případně i parmazánem a jezte s pečivem. My jsme zvolili bagetu pokapanou troškou olivového oleje
a opekli ji v troubě, ale skvělý bude k polévce i kváskový chléb.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Komentáře

Eva Boráňová

Sice trošku hustá polévka, ale skvělá příprava na dovolenou v Itálii :-D

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč