Chcete si z obyčejného posezení v parku nebo u rybníka udělat výlet za hranice všedních dnů? V tom případě jste nalistovali ten správný recept!
Suroviny
ciabatta
4
ks
čerstvé
olivová pasta
4
PL
tapenáda z černých oliv
salám
8
plátky
pikantní italský
prosciutto
8
plátků
sýr
200
g
provolone, nastrouhaný
mozzarella
200
g
natrhané
sušená rajčata
100
g
v oleji, okapaná a nakrájená
rukola
1
hrst
bazalkové pesto
4
PL
Postup
1
Ciabatty podélně rozpulte. Spodní části potřete vždy lžící olivové tapenády. Navrch dejte po 2 plátcích pikantního italského salámu a prosciutta, na ně rovnoměrně rozdělte oba sýry, sušená rajčata a rukolu. Přiklopte horními polovinami ciabatty potřenými bazalkovým pestem.
2
Zapečte v panini toustovači nebo kontaktním grilu, aby se sýry úplně roztekly a ciabatta pěkně zezlátla. Před zabalením nechte sendviče zchladnout.