Italský sendvič de luxe

Italský sendvič de luxe
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Italský sendvič de luxe

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11058 kcal
Bílkoviny 720 g
Cukr 223 g
Tuky 835 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete si z obyčejného posezení v parku nebo u rybníka udělat výlet za hranice všedních dnů? V tom případě jste nalistovali ten správný recept!

Suroviny

ciabatta 4 ks
čerstvé
olivová pasta 4 PL
tapenáda z černých oliv
salám 8 plátky
pikantní italský
prosciutto 8 plátků
sýr 200 g
provolone, nastrouhaný
mozzarella 200 g
natrhané
sušená rajčata 100 g
v oleji, okapaná a nakrájená
rukola 1 hrst
bazalkové pesto 4 PL

Postup

1

Ciabatty podélně rozpulte. Spodní části potřete vždy lžící olivové tapenády. Navrch dejte po 2 plátcích pikantního italského salámu a prosciutta, na ně rovnoměrně rozdělte oba sýry, sušená rajčata a rukolu. Přiklopte horními polovinami ciabatty potřenými bazalkovým pestem.

2

Zapečte v panini toustovači nebo kontaktním grilu, aby se sýry úplně roztekly a ciabatta pěkně zezlátla. Před zabalením nechte sendviče zchladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit