Jehněčí a máta spolu dokonale ladí.
Suroviny
jehněčí maso
500
g
mleté
máta
1
hrst
nasekané lístky
česnek
2
stroužky
drcený
žloutek
1
ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
mražený hrášek
2
hrsti
sýr feta
1
bal
z 1/2 citronu
ciabatta
4
ks
lístky
Postup
1
V míse prohněťte 500 g mletého jehněčího masa, hrst nasekaných mátových lístků, 2 drcené stroužky česneku, 1 žloutek, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Vytvarujte 4 karbanátky, potřete je olivovým olejem a grilujte 4 minuty z každé strany.
2
Ve vroucí vodě minutu povařte 2 hrsti mraženého hrášku a smíchejte ho s 1 balením fety a se šťávou z půlky citronu.
3
Ciabatty rozřízněte a nasucho ogrilujte, dovnitř dejte vždy jeden jehněčí burger, hrášek s fetou a lístky rukoly.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší domácí burgery: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů )
- 25 skvělých jídel z grilu(32 receptů )
- Karbanátky na 32 způsobů: masové, bezmasé, luštěninové i zeleninové(32 receptů )