Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza z grilu se špenátem, sýrem a citronem
Pizza z grilu se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza z grilu se špenátem, sýrem a citronem

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 168 g
Tuky 148 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proč tohle vyzkoušet? Pro ozvláštnění menu letních grilovaček a také proto, že pizzu miluje každý!

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

droždí sušené 2 ČL
olivový olej panenský 1 PL
+ na poprášení
sůl mořská ½ ČL
Na obložení
olivový olej panenský 3 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
najemno, nejlépe z bioctronu
lze nahradit mangoldem, očištěný
nastrouhaná, lze nahradit sýrem oštiepok, nastrouhaným
lze nahradit bílou, na tenká kolečka
lze nahradit jiným podobným sýrem, na plátky
rozpůlené, nejlépe bio

Postup

1

V misce rozmíchejte droždí s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Nechte stát 10 minut, až se na směsi objeví bubliny. Jogurt smíchejte s olejem. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte vzešlý kvásek i jogurt a vypracujte těsto.

2

Vyklopte ho na pracovní plochu mírně poprášenou moukou a hněťte 5 minut, aby bylo hladké a pružné. Vložte ho do mísy mírně vytřené tukem, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem. Těsto rozdělte na 2 části a na válu mírně poprášeném moukou z nich vytvarujte placky o rozměrech asi 15 x 30 cm.

3

Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje na silném ohni. Vsypte česnek, citronovou kůru a špenát či mangold, opékejte asi 2–3 minuty, až špenát zavadne. Osolte.

4

Na střední teplotu zahřejte grilovací pánev nebo gril. Těsto na pizzu potřete zbylým olejem a 3 minuty opékejte z jedné strany, obraťte, pokryjte špenátem, mozzarellou, cibulí a sýrem feta a opékejte další 3 minuty. Mezitím vedle 3 minuty opékejte rozpůlené citrony řezem dolů, aby zkaramelizovaly. Podávejte je k pizze.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín