Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pizza z grilu se špenátem, sýrem a citronem

Pizza z grilu se špenátem, sýrem a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (2)
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 168 g
Tuky 148 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proč tohle vyzkoušet? Pro ozvláštnění menu letních grilovaček a také proto, že pizzu miluje každý!

Suroviny

droždí sušené 2 ČL
krupicový cukr 0.5 ČL
jogurt bílý 70 g
olivový olej panenský 1 PL
mouka pšeničná hladká 150 g
+ na poprášení
sůl mořská 0.5 ČL
Na obložení
olivový olej panenský 3 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
citronová kůra 2 ČL
najemno, nejlépe z bioctronu
špenát 750 g
lze nahradit mangoldem, očištěný
mozzarella 250 g
nastrouhaná, lze nahradit sýrem oštiepok, nastrouhaným
cibule červená 1 ks
lze nahradit bílou, na tenká kolečka
sýr feta 200 g
lze nahradit jiným podobným sýrem, na plátky
citron 2 ks
rozpůlené, nejlépe bio

1 V misce rozmíchejte droždí s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Nechte stát 10 minut, až se na směsi objeví bubliny. Jogurt smíchejte s olejem. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte vzešlý kvásek i jogurt a vypracujte těsto.

2 Vyklopte ho na pracovní plochu mírně poprášenou moukou a hněťte 5 minut, aby bylo hladké a pružné. Vložte ho do mísy mírně vytřené tukem, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem. Těsto rozdělte na 2 části a na válu mírně poprášeném moukou z nich vytvarujte placky o rozměrech asi 15 x 30 cm.

3 Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje na silném ohni. Vsypte česnek, citronovou kůru a špenát či mangold, opékejte asi 2–3 minuty, až špenát zavadne. Osolte.

4 Na střední teplotu zahřejte grilovací pánev nebo gril. Těsto na pizzu potřete zbylým olejem a 3 minuty opékejte z jedné strany, obraťte, pokryjte špenátem, mozzarellou, cibulí a sýrem feta a opékejte další 3 minuty. Mezitím vedle 3 minuty opékejte rozpůlené citrony řezem dolů, aby zkaramelizovaly. Podávejte je k pizze.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit