Proč tohle vyzkoušet? Pro ozvláštnění menu letních grilovaček a také proto, že pizzu miluje každý!
Suroviny
1 V misce rozmíchejte droždí s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Nechte stát 10 minut, až se na směsi objeví bubliny. Jogurt smíchejte s olejem. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte vzešlý kvásek i jogurt a vypracujte těsto.
2 Vyklopte ho na pracovní plochu mírně poprášenou moukou a hněťte 5 minut, aby bylo hladké a pružné. Vložte ho do mísy mírně vytřené tukem, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem. Těsto rozdělte na 2 části a na válu mírně poprášeném moukou z nich vytvarujte placky o rozměrech asi 15 x 30 cm.
3 Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje na silném ohni. Vsypte česnek, citronovou kůru a špenát či mangold, opékejte asi 2–3 minuty, až špenát zavadne. Osolte.
4 Na střední teplotu zahřejte grilovací pánev nebo gril. Těsto na pizzu potřete zbylým olejem a 3 minuty opékejte z jedné strany, obraťte, pokryjte špenátem, mozzarellou, cibulí a sýrem feta a opékejte další 3 minuty. Mezitím vedle 3 minuty opékejte rozpůlené citrony řezem dolů, aby zkaramelizovaly. Podávejte je k pizze.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Prázdninová hitparáda: TOP 10 letních jídel(10 receptů)
- 16 božských receptů na gril(16 receptů)
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů)