Svůdný dezert, který stojí za trošku námahy.
Suroviny
Postup
1 Mouku, máslo a ¼ lžičky soli dejte do robotu a důkladně promíchejte. Přidejte cukr a po jednom i žloutky a 4 lžičky studené vody. Umíchejte těsto, pak přendejte na pracovní plochu a rychle uhněťte dohladka. Těsto pak dejte do kulaté koláčové formy s vroubkovaným okrajem o průměru 25 centimetrů a prsty ho roztlačte po celé ploše a do všech záhybů. Přečnívající těsto odřízněte. Dejte na půl hodiny chladit do ledničky.
2 Troubu předehřejte na 200 °C. Formu s koláčem překryjte papírem na pečení, zatěžkejte suchými fazolemi a pečte patnáct minut. Pak papír s fazolemi odstraňte a pečte dalších 10–15 minut dozlatova. Nechte zchladnout.
3 Mezitím dejte citronový krém do hrnce, přidejte vejce i oba žloutky a za stálého míchání přiveďte k varu. Nechte mírně povařit na hustou a tmavě žlutou hmotu; trvá to zhruba deset minut. Zakryté potravinářskou fólií nechte úplně zchladnout.
4 Většinu – zhruba 170 g – malin rozmačkejte vidličkou a přimíchejte k citronové náplni. Směs pomocí lžíce přendejte do upečeného korpusu a uhlaďte.
5 Bílky ušlehejte ve velké, čisté a suché míse dotuha, pak postupně přidejte cukr a ušlehejte doleskla. Přidejte ocet a kukuřičný škrob. Pak bílky dejte na koláč, lžičkou vytvořte vlny a pečte deset minut, dokud vršky nezezlátnou. Podávejte s malinami a pocukrované.