0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kouzelný domeček

Kouzelný domeček

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5693 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 797 g
Tuky 177 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tenhle dort byl překvapením. Pokud ale máte doma malého neposedu, kterého by dívčí motivy a růžová barva nenadchly, můžete je snadno zaměnit. Nahraďte je třeba červeno-bílou slavistickou kombinací a místo srdíček dílo korunujte fotbalovými míči!

Suroviny

máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
vejce 10 ks
žloutky a bílky oddělené
hnědý cukr 400 g
mouka pšeničná polohrubá 400 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mandle 100 g
jemně mleté
Na krém
tvaroh 200 g
měkký
200 g
lučina
moučkový cukr 80 g
mléko 100 ml
1
žluté barvivo my použili žloutkový odstín
1
červené barvivo my použili malinový odstín
jahodová esence lze nahradit malinovou
Na ozdobu
bonbóny
želé tyčinky
1.  Dvě nerezové nebo skleněné ohnivzdorné misky (jednu větší a druhou menší) vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2.  V misce ušlehejte do polotuha bílky. Přidejte k nim dvě lžíce cukru a šlehejte tak dlouho, až budou lesklé a tuhé. Potom ve druhé misce utřete žloutky s cukrem do pěny – měly by zesvětlit a zvětšit objem. Potom přimíchejte mouku prosátou s práškem do pečiva, mandle a po třetinách přidejte sníh. Těstem míchejte velmi opatrně, aby bílky neklesly.

3.  Pomocí stěrky ho přesuňte do misek (menší misku naplňte zhruba do dvou třetin, větší asi do poloviny) a dejte péct. Zhruba po půlhodině zkontrolujte vpichem špejle, jestli je korpus už upečený: pokud na ní zůstávají vlhké kousky těsta, pokračujte v pečení. (Je také možné, že jeden korpus bude hotový rychleji než druhý.) Upečené piškoty vyjměte a nechte je vychladnout ve formě.

4.  Připravte si krém: utřete tvaroh s lučinou a moučkovým cukrem, případně i s esencí. Podle potřeby nařeďte mlékem. Půlku krému obarvěte žlutým a půlku červeným barvivem.

5.  Menší korpus postavte na talíř a nahoře podle potřeby seřízněte do roviny. Potřete žlutým krémem, seshora do piškotu zapíchněte tři nebo čtyři ulomené špejle a pomocí špachtlí nebo širokých nožů na ně nabodněte větší korpus, který jste předtím potřeli růžovým krémem. Domeček ozdobte bonbony a želé tyčinkami.

Komentáře

Anonym

Je to dobrý nápad. Robievam deťom torty na narodeniny (Labutie jazero, medovníkový domček, školská kabela, barbie...) a takúto som ešte nemala. Ďakujem za tip

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit