0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křehký koláč s pusinkami a ovocem

Křehký koláč s pusinkami a ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křehký koláč s pusinkami a ovocem

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2737 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 157 g
Tuky 220 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a efektní koláč, který celý sestavíte z kupovaných ingrediencí – stačí jen rozpálit troubu a našlehat smetanu. Tak prosté a tak neodolatelně dobré!

Suroviny

křehké těsto 250 g
kupované, nejlépe vyválené, např. Wewalka
citronový krém lemon curd 6 PL
smetana ke šlehání 500 ml
ovoce 300 g
podle chuti – např. maliny, jahody, borůvky, třešně..
sněhové pusinky 2 hrsti
větší nalámané

1 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte nebo rozrolujte a vyložte jím koláčovou formu. Vtlačte do všech prohlubní a přesahující těsto odkrojte. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a zatěžkejte keramickými fazolemi na pečení nebo suchými fazolemi. Se zátěží pečte 15–20 minut takzvaně naslepo – těsto bude již upečené, ale dosud bledé. Potom zátěž odstraňte a dopečte dosucha a dozlatova. Nechte zcela vychladnout.

Dno koláče potřete citronovým krémem. Smetanu ušlehejte dotuha a navrstvěte ji na citronový krém. Ozdobte čerstvým (nakrájeným) ovocem a pusinkami.

NĚCO NAVÍC
Všechno můžete koupit, ale také udělat domácí! Recept na křehké těsto, citronový krém nebo pusinky najdete níže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit