Jednoduchý a efektní koláč, který celý sestavíte z kupovaných ingrediencí – stačí jen rozpálit troubu a našlehat smetanu. Tak prosté a tak neodolatelně dobré!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte nebo rozrolujte a vyložte jím koláčovou formu. Vtlačte do všech prohlubní a přesahující těsto odkrojte. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a zatěžkejte keramickými fazolemi na pečení nebo suchými fazolemi. Se zátěží pečte 15–20 minut takzvaně naslepo – těsto bude již upečené, ale dosud bledé. Potom zátěž odstraňte a dopečte dosucha a dozlatova. Nechte zcela vychladnout.
Dno koláče potřete citronovým krémem. Smetanu ušlehejte dotuha a navrstvěte ji na citronový krém. Ozdobte čerstvým (nakrájeným) ovocem a pusinkami.
NĚCO NAVÍC
Všechno můžete koupit, ale také udělat domácí! Recept na křehké těsto, citronový krém nebo pusinky najdete níže.
[[nid:33396]]
[[nid:31148]]
[[nid:33072]]
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů )
- 40 božských dezertů se šlehačkou a cukrářské tipy, jak smetanu ochutit(40 receptů )