Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.4/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 249 g
Tuky 17 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obligátní broskev ke kuřeti vyměnit za mango a rýži za kuskus – kulinární zážitek zaručen!

Suroviny

mango 1 ks
měkké a zralé
jarní cibulka 4 ks
pokrájená
kmín 1 ČL
mletý
vinný ocet bílý 3 PL
bílý
kuskus 250 g
+ sůl
pomerančová marmeláda 4,5 PL
hořčice 6 ČL
hrubozrnná
každé příčně rozkrojené na 3-4 proužky

Postup

1

Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte a promíchejte s většinou jarní cibulky, mletým kmínem a bílým vinným octem. Dejte stranou. Do mísy vložte kuskus, přelijte ho 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte talířkem či fólií a dejte stranou.

2

Smíchejte marmeládu s hořčicí. Proužky kuřecího masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Grilujte pět až deset minut, pak kuře otočte, pomažte zbytkem glazury a ještě pět až deset minut opékejte pod grilem. Kuře by mělo být propečené a glazura bublat. Tou dobou už bude hotový kuskus. Smíchejte ho s mangem a podávejte s horkými kousky kuřete ozdobené zbylou jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

04.03.2019 13:33

Dobrý to teda nebylo. Místy nahořklý, kuskus bez chuti, celé dohromady hrozně zvláštní.

30.01.2009 16:03
Velmi zajímavý recept. Doporučuji uvařit a hned konzumovat, už následně neohřívat, není to pak ono. Mango musí být opravdu dobře zralé, jinak je tvrdé. Je to trocha exotiky v české kuchyni.

Apetit magazín