Kuře s mangovým kuskusem

Kuře s mangovým kuskusem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 249 g
Tuky 17 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obligátní broskev ke kuřeti vyměnit za mango a rýži za kuskus – kulinární zážitek zaručen!

Suroviny

mango 1 ks
měkké a zralé
jarní cibulka 4 ks
pokrájená
kmín 1 ČL
mletý
vinný ocet bílý 3 PL
bílý
kuskus 250 g
+ sůl
pomerančová marmeláda 4.5 PL
hořčice 6 ČL
hrubozrnná
kuřecí prsa 4 ks
každé příčně rozkrojené na 3-4 proužky

1 Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte a promíchejte s většinou jarní cibulky, mletým kmínem a bílým vinným octem. Dejte stranou. Do mísy vložte kuskus, přelijte ho 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte talířkem či fólií a dejte stranou.

2 Smíchejte marmeládu s hořčicí. Proužky kuřecího masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Grilujte pět až deset minut, pak kuře otočte, pomažte zbytkem glazury a ještě pět až deset minut opékejte pod grilem. Kuře by mělo být propečené a glazura bublat. Tou dobou už bude hotový kuskus. Smíchejte ho s mangem a podávejte s horkými kousky kuřete ozdobené zbylou jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Andrej Filip

Velmi zajímavý recept. Doporučuji uvařit a hned konzumovat, už následně neohřívat, není to pak ono. Mango musí být opravdu dobře zralé, jinak je tvrdé. Je to trocha exotiky v české kuchyni.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit