0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s mangovým kuskusem

Kuře s mangovým kuskusem

2.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 249 g
Tuky 17 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obligátní broskev ke kuřeti vyměnit za mango a rýži za kuskus – kulinární zážitek zaručen!

Suroviny

mango 1 ks
měkké a zralé
jarní cibulka 4 ks
pokrájená
kmín 1 ČL
mletý
vinný ocet bílý 3 PL
bílý
kuskus 250 g
+ sůl
pomerančová marmeláda 4.5 PL
hořčice 6 ČL
hrubozrnná
kuřecí prsa 4 ks
každé příčně rozkrojené na 3-4 proužky

1 Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte a promíchejte s většinou jarní cibulky, mletým kmínem a bílým vinným octem. Dejte stranou. Do mísy vložte kuskus, přelijte ho 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte talířkem či fólií a dejte stranou.

2 Smíchejte marmeládu s hořčicí. Proužky kuřecího masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Grilujte pět až deset minut, pak kuře otočte, pomažte zbytkem glazury a ještě pět až deset minut opékejte pod grilem. Kuře by mělo být propečené a glazura bublat. Tou dobou už bude hotový kuskus. Smíchejte ho s mangem a podávejte s horkými kousky kuřete ozdobené zbylou jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Andrej Filip

Velmi zajímavý recept. Doporučuji uvařit a hned konzumovat, už následně neohřívat, není to pak ono. Mango musí být opravdu dobře zralé, jinak je tvrdé. Je to trocha exotiky v české kuchyni.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit