Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6480 kcal
Bílkoviny 592 g
Sacharidy 322 g
Tuky 372 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kvalita vína je pro výslednou chuť dost důležitá, takže použijte takové, které vám opravdu chutná!

Suroviny

s kostí
bazalka svazek
velký
prosciutto 8 plátků
lze nahradit jinou tmavou šušenou šunkou
olivový olej 2 PL
rajče 800 g
dobře vypadá směs malých červených a žlutých
suché (nejlépe italské)
fazole 400 g
bílé, konzervované, scezené, propláchnuté
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Maso ze všech stran osolte a opepřete. Na každé stehýnko položte snítku bazalky a pevně obalte plátkem šunky.

2. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Olej rozehřejte ve velkém pekáči na plotně (nádobu položte přes dva hořáky). Vložte kuře a z jedné strany asi čtyři minuty opékejte, až bude šunka křupavá a maso lehce opečené. Opatrně obraťte a zopakujte.

3. Mezitím překrojte hlavičky česneku napříč, malá rajčata na poloviny, větší na čtvrtky. Ze zbylé bazalky oberte lístky. Jakmile jsou všechna stehýnka ze všech stran opečená, vsypte do pekáče rajčata, polovinu bazalky, česnek a zalijte vínem. Osolte, opepřete, přetáhněte alobalem a zhruba čtyřicet minut zvolna pečte v troubě.

4. Pekáč vyndejte z trouby a teplotu zvyšte na 220/200 stupňů. Sejměte alobal a do šťávy vmíchejte fazole. Vraťte do trouby a nepřikryté pečte ještě půl hodiny, až bude vše křehké a vypečené. Před podáváním posypte zbylou bazalkou.

Komentáře

04.02.2015 13:05

ja jsem vynechal bazalku se sunkou, misto toho jsem pouzil peperoncino a petrzelku a vysledek byl super.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč