Italské kuře se šunkou, bazalkou a fazolemi

Italské kuře se šunkou, bazalkou a fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6480 kcal
Bílkoviny 592 g
Cukr 322 g
Tuky 372 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Kvalita vína je pro výslednou chuť dost důležitá, takže použijte takové, které vám opravdu chutná!

Suroviny

kuřecí stehna 8 ks
s kostí
bazalka svazek
velký
prosciutto 8 plátků
lze nahradit jinou tmavou šušenou šunkou
olivový olej 2 PL
česnek 2
rajčata 800 g
dobře vypadá směs malých červených a žlutých
víno bílé 180 ml
suché (nejlépe italské)
fazole 400 g
bílé, konzervované, scezené, propláchnuté
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Maso ze všech stran osolte a opepřete. Na každé stehýnko položte snítku bazalky a pevně obalte plátkem šunky.

2. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Olej rozehřejte ve velkém pekáči na plotně (nádobu položte přes dva hořáky). Vložte kuře a z jedné strany asi čtyři minuty opékejte, až bude šunka křupavá a maso lehce opečené. Opatrně obraťte a zopakujte.

3. Mezitím překrojte hlavičky česneku napříč, malá rajčata na poloviny, větší na čtvrtky. Ze zbylé bazalky oberte lístky. Jakmile jsou všechna stehýnka ze všech stran opečená, vsypte do pekáče rajčata, polovinu bazalky, česnek a zalijte vínem. Osolte, opepřete, přetáhněte alobalem a zhruba čtyřicet minut zvolna pečte v troubě.

4. Pekáč vyndejte z trouby a teplotu zvyšte na 220/200 stupňů. Sejměte alobal a do šťávy vmíchejte fazole. Vraťte do trouby a nepřikryté pečte ještě půl hodiny, až bude vše křehké a vypečené. Před podáváním posypte zbylou bazalkou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit