0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italské kuře se šunkou, bazalkou a fazolemi

Italské kuře se šunkou, bazalkou a fazolemi

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6480 kcal
Bílkoviny 592 g
Sacharidy 322 g
Tuky 372 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kvalita vína je pro výslednou chuť dost důležitá, takže použijte takové, které vám opravdu chutná!

Suroviny

s kostí
bazalka svazek
velký
prosciutto 8 plátků
lze nahradit jinou tmavou šušenou šunkou
olivový olej 2 PL
česnek 2
rajče 800 g
dobře vypadá směs malých červených a žlutých
suché (nejlépe italské)
fazole 400 g
bílé, konzervované, scezené, propláchnuté
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Maso ze všech stran osolte a opepřete. Na každé stehýnko položte snítku bazalky a pevně obalte plátkem šunky.

2. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Olej rozehřejte ve velkém pekáči na plotně (nádobu položte přes dva hořáky). Vložte kuře a z jedné strany asi čtyři minuty opékejte, až bude šunka křupavá a maso lehce opečené. Opatrně obraťte a zopakujte.

3. Mezitím překrojte hlavičky česneku napříč, malá rajčata na poloviny, větší na čtvrtky. Ze zbylé bazalky oberte lístky. Jakmile jsou všechna stehýnka ze všech stran opečená, vsypte do pekáče rajčata, polovinu bazalky, česnek a zalijte vínem. Osolte, opepřete, přetáhněte alobalem a zhruba čtyřicet minut zvolna pečte v troubě.

4. Pekáč vyndejte z trouby a teplotu zvyšte na 220/200 stupňů. Sejměte alobal a do šťávy vmíchejte fazole. Vraťte do trouby a nepřikryté pečte ještě půl hodiny, až bude vše křehké a vypečené. Před podáváním posypte zbylou bazalkou.

Komentáře

samuel podkozinsky

ja jsem vynechal bazalku se sunkou, misto toho jsem pouzil peperoncino a petrzelku a vysledek byl super.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč