0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italské kuře se šunkou, bazalkou a fazolemi

Italské kuře se šunkou, bazalkou a fazolemi

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6480 kcal
Bílkoviny 592 g
Sacharidy 322 g
Tuky 372 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kvalita vína je pro výslednou chuť dost důležitá, takže použijte takové, které vám opravdu chutná!

Suroviny

kuřecí stehna 8 ks
s kostí
bazalka svazek
velký
prosciutto 8 plátků
lze nahradit jinou tmavou šušenou šunkou
olivový olej 2 PL
česnek 2
rajče 800 g
dobře vypadá směs malých červených a žlutých
víno bílé 180 ml
suché (nejlépe italské)
fazole 400 g
bílé, konzervované, scezené, propláchnuté
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Maso ze všech stran osolte a opepřete. Na každé stehýnko položte snítku bazalky a pevně obalte plátkem šunky.

2. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Olej rozehřejte ve velkém pekáči na plotně (nádobu položte přes dva hořáky). Vložte kuře a z jedné strany asi čtyři minuty opékejte, až bude šunka křupavá a maso lehce opečené. Opatrně obraťte a zopakujte.

3. Mezitím překrojte hlavičky česneku napříč, malá rajčata na poloviny, větší na čtvrtky. Ze zbylé bazalky oberte lístky. Jakmile jsou všechna stehýnka ze všech stran opečená, vsypte do pekáče rajčata, polovinu bazalky, česnek a zalijte vínem. Osolte, opepřete, přetáhněte alobalem a zhruba čtyřicet minut zvolna pečte v troubě.

4. Pekáč vyndejte z trouby a teplotu zvyšte na 220/200 stupňů. Sejměte alobal a do šťávy vmíchejte fazole. Vraťte do trouby a nepřikryté pečte ještě půl hodiny, až bude vše křehké a vypečené. Před podáváním posypte zbylou bazalkou.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit