Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami
Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2977 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 221 g
Tuky 139 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšili jsme trojobal rozsekanými arašídy – nedrťte je ale na prach – čím hruběji je rozmixujete, tím budou mít řízky zajímavější strukturu.

Suroviny

rostlinný olej
na potření a zakapání
kuřecí stehenní řízky 6 ks
podle toho, kolik masa budete chtít podávat na 1 porci
sůl
pepř
čerstvě drcený
lze nahradit houskami
arašídy ½ hrnku
nesolené
vejce 1 ks
prošlehaná s 1 lžící mléka
citron plátky
k podávání
NA BRAMBORY
oloupaných a nakrájených na kostky
pažitka 2 PL
nasekané

Postup

1

Dejte vařit brambory do slané vody, troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Řízky mírně naklepejte, osolte a opepřete.

2

V robotu rozmixujte společně pečivo s arašídy a směs přesypte do hlubokého talíře. Připravte si ještě talíř s hladkou moukou a rozšlehanými vejci a řízky postupně obalujte v mouce, vejcích a ochucené strouhance, poslední vrstvu k masu přitiskněte dlaní. Skládejte na připravený plech, lehce zakapejte olejem a vložte na 20 minut do trouby.

3

Měkké brambory slijte a rozšťouchejte je nahrubo s máslem, trochou soli a pažitkou. Podávejte s řízky a plátky citronu.

NĚCO NAVÍC
Řízky můžete smažit i na pánvi ve vyšší vrstvě oleje, budou možná křupavější, ale také tučnější. Nechte je proto nakonec odsát na papírových utěrkách.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín