0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2977 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 221 g
Tuky 139 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšili jsme trojobal rozsekanými arašídy – nedrťte je ale na prach – čím hruběji je rozmixujete, tím budou mít řízky zajímavější strukturu.

Suroviny

rostlinný olej
na potření a zakapání
kuřecí stehenní řízky 6 ks
podle toho, kolik masa budete chtít podávat na 1 porci
sůl
pepř
čerstvě drcený
rohlíky 2 ks
lze nahradit houskami
arašídy ½ hrnku
nesolené
mouka pšeničná hladká
na obalení
vejce 1 ks
prošlehaná s 1 lžící mléka
citron plátky
k podávání
NA BRAMBORY
brambory 600 g
oloupaných a nakrájených na kostky
máslo 2 PL
pažitka 2 PL
nasekané

Postup

1

Dejte vařit brambory do slané vody, troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Řízky mírně naklepejte, osolte a opepřete.

2

V robotu rozmixujte společně pečivo s arašídy a směs přesypte do hlubokého talíře. Připravte si ještě talíř s hladkou moukou a rozšlehanými vejci a řízky postupně obalujte v mouce, vejcích a ochucené strouhance, poslední vrstvu k masu přitiskněte dlaní. Skládejte na připravený plech, lehce zakapejte olejem a vložte na 20 minut do trouby.

3

Měkké brambory slijte a rozšťouchejte je nahrubo s máslem, trochou soli a pažitkou. Podávejte s řízky a plátky citronu.

NĚCO NAVÍC
Řízky můžete smažit i na pánvi ve vyšší vrstvě oleje, budou možná křupavější, ale také tučnější. Nechte je proto nakonec odsát na papírových utěrkách.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč