Vylepšili jsme trojobal rozsekanými arašídy – nedrťte je ale na prach – čím hruběji je rozmixujete, tím budou mít řízky zajímavější strukturu.
Suroviny
Postup
Dejte vařit brambory do slané vody, troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Řízky mírně naklepejte, osolte a opepřete.
V robotu rozmixujte společně pečivo s arašídy a směs přesypte do hlubokého talíře. Připravte si ještě talíř s hladkou moukou a rozšlehanými vejci a řízky postupně obalujte v mouce, vejcích a ochucené strouhance, poslední vrstvu k masu přitiskněte dlaní. Skládejte na připravený plech, lehce zakapejte olejem a vložte na 20 minut do trouby.
Měkké brambory slijte a rozšťouchejte je nahrubo s máslem, trochou soli a pažitkou. Podávejte s řízky a plátky citronu.
NĚCO NAVÍC
Řízky můžete smažit i na pánvi ve vyšší vrstvě oleje, budou možná křupavější, ale také tučnější. Nechte je proto nakonec odsát na papírových utěrkách.