Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2689 kcal
Bílkoviny 141 g
Cukr 221 g
Tuky 123 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vylepšili jsme trojobal rozsekanými arašídy – nedrťte je ale na prach – čím hruběji je rozmixujete, tím budou mít řízky zajímavější strukturu.

Suroviny

rostlinný olej
na potření a zakapání
kuřecí stehenní řízky 4 ks
podle toho, kolik masa budete chtít podávat na 1 porci
sůl
pepř
čerstvě drcený
rohlíky 2 ks
lze nahradit houskami
arašídy 0.5 hrnku
nesolené
mouka pšeničná hladká
na obal
vejce 1 ks
prošlehaná s 1 lžící mléka
citron plátky
k podávání
NA BRAMBORY
brambory 600 g
oloupaných a nakrájených na kostky
máslo 2 PL
pažitka 2 PL
nasekané

1 Dejte vařit brambory do slané vody, troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Řízky mírně naklepejte, osolte a opepřete.

2 V robotu rozmixujte společně pečivo s arašídy a směs přesypte do hlubokého talíře. Připravte si ještě talíř s hladkou moukou a rozšlehanými vejci a řízky postupně obalujte v mouce, vejcích a ochucené strouhance, poslední vrstvu k masu přitiskněte dlaní. Skládejte na připravený plech, lehce zakapejte olejem a vložte na 20 minut do trouby.

3 Měkké brambory slijte a rozšťouchejte je nahrubo s máslem, trochou soli a pažitkou. Podávejte s řízky a plátky citronu.

NĚCO NAVÍC
Řízky můžete smažit i na pánvi ve vyšší vrstvě oleje, budou možná křupavější, ale také tučnější. Nechte je proto nakonec odsát na papírových utěrkách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit