Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

Vylepšili jsme trojobal rozsekanými arašídy – nedrťte je ale na prach – čím hruběji je rozmixujete, tím budou mít řízky zajímavější strukturu.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • rostlinný olej na potření a zakapání
    • 4–8 kuřecích stehenních řízků, podle toho, kolik masa budete chtít podávat na 1 porci
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 rohlíky nebo housky
    • 1/2 hrnku nesolených arašídů
    • hladká mouka na obalení
    • 1–2 vejce, prošlehaná s 1 lžící mléka
    • plátky citronu k podávání

    NA BRAMBORY

    • 600 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 2–3 lžíce másla
    • 2 lžíce nasekané pažitky

Příprava jídla

1 Dejte vařit brambory do slané vody, troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Řízky mírně naklepejte, osolte a opepřete.

2 V robotu rozmixujte společně pečivo s arašídy a směs přesypte do hlubokého talíře. Připravte si ještě talíř s hladkou moukou a rozšlehanými vejci a řízky postupně obalujte v mouce, vejcích a ochucené strouhance, poslední vrstvu k masu přitiskněte dlaní. Skládejte na připravený plech, lehce zakapejte olejem a vložte na 20 minut do trouby.

3 Měkké brambory slijte a rozšťouchejte je nahrubo s máslem, trochou soli a pažitkou. Podávejte s řízky a plátky citronu.

NĚCO NAVÍC
Řízky můžete smažit i na pánvi ve vyšší vrstvě oleje, budou možná křupavější, ale také tučnější. Nechte je proto nakonec odsát na papírových utěrkách.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Barevná krémová bramborová polévka

Penne s uzeným a křenovou omáčkou

Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem

‚Česká čína‘ s krůtím masem

Přidat komentář