Kynuté knedlíky s borůvkami

Kynuté knedlíky s borůvkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 (74)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2537 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 468 g
Tuky 45 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Až se bude les modrat borůvkami, nasbírejte je, uvařte si tyhle knedlíky a zbylé borůvky zamrazte, abyste si je mohli uvařit i v zimě.

Suroviny

droždí 10 g
cukr 2
mléko 190 ml
máslo 1 ČL
mouka pšeničná hrubá 300 g
sůl 0.25 ČL
žloutek 1 ks
borůvky 400 g
cukr
kostkový, podle počtu knedlíků (lze vynechat)
tvaroh tvrdý
strouhaný, případně lze nahradit perníkem na strouhání
máslo
rozpuštěné, na přelití
moučkový cukr
na posypání

1 Ohřejte mléko tak, abyste v něm udrželi malíček, ostatní suroviny nechte dojít pokojové teploty. Droždí rozdrobte a zalijte trochou mléka. Přidejte cukr a hrstku mouky. Nechte vzejít kvásek.

2 Prosejte mouku se solí, vlijte zbylé mléko s rozpuštěným máslem, žloutek a kvásek. Vypracujte tuhé těsto, nechte pod utěrkou vykynout. Pak ho rozdělte na stejné díly a naplňte borůvkami, příp. i ½–1 kostkou cukru. Náplň řádně zabalte, spoje zahlaďte. Knedlíky nechte nakynout na válu pod utěrkou. Chcete-li je mít kulaté, po chvíli je otočte.

3 Vařte v páře či v osolené vodě 6–8 minut, v půlce obraťte a odklopte. Vařené knedlíky sceďte a propíchejte vidličkou. Podávejte se strouhaným tvarohem, máslem a cukrem, případně i perníkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit