Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté knedlíky s borůvkami
Kynuté knedlíky s borůvkami , ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 99
Do dvou hodin Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4221 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 530 g
Tuky 184 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nikdo z nás v redakci si nedokáže prázdniny bez borůvkových knedlíků představit! A co vy? Pokud to máte stejně, recept na kynuté knedlíky s borůvkami se vám bude jistě hodit. Jsou krásně nadýchané a navrch polité čokoládou a šlehačkou.

Suroviny

droždí čerstvé 30 g
mléko 300 ml
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
lze použít i mražené
rozpuštěné, na přelití
tmavá čokoláda 1 ks
tabulka, lze nahradit hotovou čokoládovou polevou

Postup

1

Do mísy prosejte mouku. Uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte asi 100 ml vlažného mléka a nechte chvíli na teplém místě zpěnit. 

2

Pak přisypte cukr, vyklepněte vejce a vlijte zbytek mléka. Osolte.

3

Vařečkou vypracujte těsto. Přikryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut kynout na teplém místě. 

4

Z vykynutého těsta odkrajujte lžící kousky těsta o velikosti vlašského ořechu a prsty je vytáhněte do stran. Naskládejte placičky těsta na vál a do středu každé z nich dejte lžíci borůvek. Zabalte, v dlaních vytvarujte kuličku a nechte ještě 15 minut odpočinout pod utěrkou.

5

Připravené knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte asi 14 minut. V polovině vaření je otočte. Mezitím ušlehejte šlehačku a nechte rozpustit čokoládu.

6

Knedlíky vylovte děrovanou naběračkou a propíchněte, aby z nich vyšla pára. Rozdělte je na talíře, přelijte rozpuštěným máslem a podávejte ozdobené šlehačkou a čokoládou. 

TIP ŠÉFREDAKTORKY APETITU MARIE HOLOBRÁDKOVÉ:

„Když nemám chuť nebo čas knedlíky plnit, tak je ovocem polévám. Stačí totiž z těsta udělat koule, uvařit, na talíři natrhnout a přelít horkým ovocem s cukrem.“

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...