0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kynuté knedlíky s borůvkami

Kynuté knedlíky s borůvkami
Kynuté knedlíky s borůvkami , ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kynuté knedlíky s borůvkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 84
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4221 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 530 g
Tuky 184 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nikdo z nás v redakci si nedokáže prázdniny bez borůvkových knedlíků představit! 

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
droždí čerstvé 30 g
mléko 300 ml
krupicový cukr 60 g
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
lze použít i mražené
máslo 50 g
rozpuštěné, na přelití
smetana ke šlehání 200 ml
tmavá čokoláda 1 ks
tabulka, lze nahradit hotovou čokoládovou polevou

Postup

1

Do mísy prosejte mouku. Uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte asi 100ml vlažného mléka a nechte chvíli na teplém místě zpěnit. 

2

Pak přisypte cukr, vyklepněte vejce a vlijte zbytek mléka. Osolte. Vařečkou vypracujte těsto. Přikryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut kynout na teplém místě. 

3

Z vykynutého těsta odkrajujte lžící kousky těsta o velikosti vlašského ořechu a prsty je vytáhněte do stran. Naskládejte placičky těsta na vál a do středu každé z nich dejte lžíci borůvek. Zabalte, v dlaních vytvarujte kuličku a nechte ještě 15 minut odpočinout pod utěrkou.

4

Připravené knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte asi 14 minut. V polovině vaření je otočte. Mezitím ušlehejte šlehačku a nechte rozpustit čokoládu.

5

Knedlíky vylovte děrovanou naběračkou a propíchněte, aby z nich vyšla pára. Rozdělte je na talíře, přelijte rozpuštěným máslem a podávejte ozdobené šlehačkou a čokoládou. 

TIP ŠÉFREDAKTORKY APETITU MARIE HOLOBRÁDKOVÉ:

„Když nemám chuť nebo čas knedlíky plnit, tak je ovocem polévám. Stačí totiž z těsta udělat koule, uvařit, na talíři natrhnout a přelít horkým ovocem s cukrem.“

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč