Lučinová pomazánka vajíčková s okurkou

Lučinová pomazánka vajíčková s okurkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 6 g
Tuky 44 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vajíčková pomazánka a Velikonoce patří nerozlučně k sobě. Vychutnejte si její lehkou variantu s Lučinou a udělejte tak něco pro své zdraví.

Suroviny

krémový sýr 100 g
Lučina
okurka 0.33 ks
slunečnicová semínka 1 hrst
vejce 2 ks
vařená
pepř
sůl
petrželka

Z oloupaných vařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout. Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypte slunečnicová semínka a přidejte Lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s chlebem, nejlépe kváskovým, ozdobte rozdrobeným žloutkem a petrželkou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit