0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2755 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 224 g
Tuky 140 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilé koláčky s lahodnou náplní ze švestek, máku, jablek a medu. K nedělní kávě naprosto fantastické.

Suroviny

pivo světlé 125 g
světlé
mouka pšeničná hladká 125 g
vejce 1 ks
žloutek a bílek zvlášť
olej
na smažení
Na náplň
sušené švestky 100 g
spařené a rozmixované na pyré
mák celý 300 g
mletý
jablko 0.5 ks
nastrouhané
med 0.5 PL
moučkový cukr 2 PL
na obalení

1 Všechny suroviny na náplň smíchejte a podle chuti doslaďte.

2 V míse prošlehejte pivo, mouku a žloutek. Z bílku ušlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Z makové hmoty tvarujte malé nočky, obalte je v pivním těstíčku a smažte je v rozpáleném oleji. Bohatě posypte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit