Maxiknedlíky se švestkami

Maxiknedlíky se švestkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8060 kcal
Bílkoviny 197 g
Cukr 1151 g
Tuky 286 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na nedělní oběd zadělejte na knedlíky se švestkami, marcipánem a mandlemi. Úplně se vám budou rozplývat na jazyku.

Suroviny

droždí 1 kostka
mléko 400 ml
krupicový cukr 2 PL
máslo 120 g
změklé
vejce 4 ks
250 g
tvrdý tvaroh jemně strouhaný
mouka pšeničná polohrubá 1 kg
sůl 1 špetka
Na náplň
švestky 750 g
vypeckované, na čtvrtky
marcipán 100 g
nasekaný na kousky
mandle plátky 3 PL
K podávání
máslo 100 g
strouhanka 200 g
z tvrdého neslaného bílého pečiva
moučkový cukr 50 g

1 Rozdrobte droždí, přidejte polovinu vlažného mléka, lžíci cukru a nechte kvásek na teplém místě vzejít. Máslo utřete se zbylým cukrem, přidejte vejce, tvaroh, mouku, většinu zbývajícího mléka, špetku soli a vzešlý kvásek. Vypracujte měkké hladké těsto, případně podle potřeby dolijte mléko. Těsto dejte asi na 30 minut na teplé místo kynout. Mezitím smíchejte švestky s mandlemi a marcipánem.

2 Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném vále na plát silný asi půl centimetru. Nakrájejte ho na čtverce 15 × 15 cm. Na ty dejte po 2–3 lžících náplně a vytvarujte knedlíky. Nechte na vále švem dolů ještě 30 minut kynout.

3 Kastrol naplňte do třetiny vodou, dejte na dno pařák a na něj položte utěrku. Přiveďte k varu, na pařák naskládejte část knedlíků tak, aby se nedotýkaly, a pod pokličkou vařte asi 15 minut. Postupně uvařte všechny, průběžně dolévejte vroucí vodu. Hotové knedlíky vždy propíchněte vidličkou.

4 Na zbylém másle opečte strouhanku dozlatova a smíchejte ji s moučkovým cukrem. Hotové knedlíky přelévejte máslem a sypte strouhankovou směsí.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit