Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maxiknedlíky se švestkami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Na 12 maxiknedlíků (Pro 6 osob)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8300 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 1156 g
Tuky 286 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na nedělní oběd zadělejte na knedlíky se švestkami, marcipánem a mandlemi. Úplně se vám budou rozplývat na jazyku.

Suroviny

droždí 1 kostka
mléko 400 ml
krupicový cukr 2 PL
máslo 120 g
změklé
vejce 4 ks
jemně strouhaný
mouka pšeničná polohrubá 1 kg
sůl 1 špetka
Na náplň
vypeckované, na čtvrtky
nasekaný na kousky
mandle plátky 3 PL
K podávání
máslo 100 g
strouhanka 200 g
z tvrdého neslaného bílého pečiva
moučkový cukr 50 g

Postup

1

Rozdrobte droždí, přidejte polovinu vlažného mléka, lžíci cukru a nechte kvásek na teplém místě vzejít.

2

Máslo utřete se zbylým cukrem, přidejte vejce, tvaroh, mouku, většinu zbývajícího mléka, špetku soli a vzešlý kvásek.

3

Vypracujte měkké hladké těsto, případně podle potřeby dolijte mléko. Těsto dejte asi na 30 minut na teplé místo kynout. Mezitím smíchejte švestky s mandlemi a marcipánem.

4

Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném vále na plát silný asi půl centimetru. Nakrájejte ho na čtverce 15 × 15 cm. Na ty dejte po 2–3 lžících náplně a vytvarujte knedlíky. Nechte na vále švem dolů ještě 30 minut kynout.

5

Kastrol naplňte do třetiny vodou, dejte na dno pařák a na něj položte utěrku. Přiveďte k varu, na pařák naskládejte část knedlíků tak, aby se nedotýkaly, a pod pokličkou vařte asi 15 minut. Postupně uvařte všechny, průběžně dolévejte vroucí vodu. Hotové knedlíky vždy propíchněte vidličkou.

6

Na zbylém másle opečte strouhanku dozlatova a smíchejte ji s moučkovým cukrem. Hotové knedlíky přelévejte máslem a sypte strouhankovou směsí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč