Na nedělní oběd zadělejte na knedlíky se švestkami, marcipánem a mandlemi. Úplně se vám budou rozplývat na jazyku.
Náš tip: Připravte si také švestkové bramborové knedlíky podle našeho videoreceptu
Suroviny
Postup
Rozdrobte droždí, přidejte polovinu vlažného mléka, lžíci cukru a nechte kvásek na teplém místě vzejít.
Máslo utřete se zbylým cukrem, přidejte vejce, tvaroh, mouku, většinu zbývajícího mléka, špetku soli a vzešlý kvásek.
Vypracujte měkké hladké těsto, případně podle potřeby dolijte mléko. Těsto dejte asi na 30 minut na teplé místo kynout. Mezitím smíchejte švestky s mandlemi a marcipánem.
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném vále na plát silný asi půl centimetru. Nakrájejte ho na čtverce 15 × 15 cm. Na ty dejte po 2–3 lžících náplně a vytvarujte knedlíky. Nechte na vále švem dolů ještě 30 minut kynout.
Kastrol naplňte do třetiny vodou, dejte na dno pařák a na něj položte utěrku. Přiveďte k varu, na pařák naskládejte část knedlíků tak, aby se nedotýkaly, a pod pokličkou vařte asi 15 minut. Postupně uvařte všechny, průběžně dolévejte vroucí vodu. Hotové knedlíky vždy propíchněte vidličkou.
Na zbylém másle opečte strouhanku dozlatova a smíchejte ji s moučkovým cukrem. Hotové knedlíky přelévejte máslem a sypte strouhankovou směsí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů )
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů )
- Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!(21 receptů )
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Krupicová kaše a víc jak 30 dalších dokonalých sladkých jídel(33 receptů )