Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maxiknedlíky se švestkami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné Na 12 maxiknedlíků (Pro 6 osob)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8300 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 1156 g
Tuky 286 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na nedělní oběd zadělejte na knedlíky se švestkami, marcipánem a mandlemi. Úplně se vám budou rozplývat na jazyku.

Náš tip: Připravte si také švestkové bramborové knedlíky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

droždí 1 kostka
mléko 400 ml
máslo 120 g
změklé
vejce 4 ks
jemně strouhaný
sůl 1 špetka
Na náplň
vypeckované, na čtvrtky
nasekaný na kousky
mandle plátky 3 PL
K podávání
máslo 100 g
strouhanka 200 g
z tvrdého neslaného bílého pečiva

Postup

1

Rozdrobte droždí, přidejte polovinu vlažného mléka, lžíci cukru a nechte kvásek na teplém místě vzejít.

2

Máslo utřete se zbylým cukrem, přidejte vejce, tvaroh, mouku, většinu zbývajícího mléka, špetku soli a vzešlý kvásek.

3

Vypracujte měkké hladké těsto, případně podle potřeby dolijte mléko. Těsto dejte asi na 30 minut na teplé místo kynout. Mezitím smíchejte švestky s mandlemi a marcipánem.

4

Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném vále na plát silný asi půl centimetru. Nakrájejte ho na čtverce 15 × 15 cm. Na ty dejte po 2–3 lžících náplně a vytvarujte knedlíky. Nechte na vále švem dolů ještě 30 minut kynout.

5

Kastrol naplňte do třetiny vodou, dejte na dno pařák a na něj položte utěrku. Přiveďte k varu, na pařák naskládejte část knedlíků tak, aby se nedotýkaly, a pod pokličkou vařte asi 15 minut. Postupně uvařte všechny, průběžně dolévejte vroucí vodu. Hotové knedlíky vždy propíchněte vidličkou.

6

Na zbylém másle opečte strouhanku dozlatova a smíchejte ji s moučkovým cukrem. Hotové knedlíky přelévejte máslem a sypte strouhankovou směsí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín