Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Mrkváč

Popis receptu: 

Tohle je klasický mrkvový dort. Skvělé chutná a všichni ho milují. Tento recept jsem zkoušela na všechny možné způsoby, jako cupcakes, klasickou buchtu na plech, bábovku a samozřejmě jako dort! Vyjmečný, jedinečný, svělý. 

Autor: Petra Sokolová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 18KS
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1. Korpus 23∅:
    2. - 4vejce
    3. - 500g třtinového cukru
    4. - 1 lžička vanilkového extraktu
    5. - 500g polohrubé mouky
    6. - 2 lžičky skořice
    7. - 2 lžičky kypřícího prášku
    8. - 2 lžičky sody
    9. - 300g oleje
    10. - 9 mrkví
    11. - dvě hrsti vlašských ořechů
    12.  
    13. Korpus 16∅: 
    14. - 2vejce
    15. - 250g třtinového cukru
    16. - 0,5 lžičky vanilkového extraktu
    17. - 250g polohrubé mouky
    18. - 1 lžička skořice
    19. - 1 lžička kypřícího prášku
    20. - 1 lžičkA sody
    21. - 150g oleje
    22. - 5 mrkví
    23. - jedna hrst vlašských ořechů
    24.  
    25. Krém: 
    26. - 800g sýru philadelphia​
    27. - 500g cukr moučka
    28. - 4 lžíce citrónové šťávy
    29. - 150g rozpuštěného másla
    30.  
    31. Na zdobení: 
    32. - Marcipán v mém případě
    33. - Nebo můžeme použít drcené pistácie, výborné jsou i čokoládové hobliny

Příprava jídla

  1. Korpus: 

1. Troubu předehřejeme na 170°. Formu si vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. 

2. Vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt dáme do šlehacího robotu a šleháme.

3. Mezitím si připravíme mouku se skořicí, kypřícím práškem a sodou. Suché přísady spolu dobře promícháme. 

4. Dokud se nám ještě šlehají vajíčka připravíme si mrkev, kterou očistíme a nastrouháme na jemno. K mrvi přidáme vlašské ořechy.

5. Když máme vejce vyšlehaná snížíme otáčky a postupně přidáváme mouku a olej. Pokud máme vše smíchané vyjmeme nádobu z robotu a k těstu přidáme mrkev s ořechy. Vše dobře promíchám gumovou stěrkou a dáme do připravené formy. 

6. Pečeme cca. 1hodinu a 30minut. Menší korpus bude dříve hotov. 

7. Otestujeme, že máme korpus správě upečen. Zapíchnutím špejle do korpusu, pokud nám špejle vyjde čistá máme upečeno a můžeme vytáhnout ven. Necháme vychladnout. 

  1. Krém: 

1. Sýr, cukr a citronovou šťávu dáme do mísy a prošleháme ručním mixérem až nám vznikne hladký krém. Poté snížíme otáčky a postupně zašleháváme rozpuštěné máslo. Tím, že přidáme máslo do krému nám krém ztuhne. Pokud nepřidáme rozpuštěné máslo, vzniknou nám v krému hrudky.

  1. Sestavení dortu:

1. Každý korpus dvakrát prořízneme. Na každý plát dáme vrstvu krému, boky dortu taktéž pomažeme krémem. Pokud připravujeme dvoupatrový dort budeme potřebovat výztuž, kterou zapíchneme do spodního patra, na tuto výztuž položíme druhé patro, každé patro má svůj vlastní podnos. 

  1. 2. Dort v mém případě zdobíme marcipánem, který jsme si předem obarvili, a vytvořili jednotlivé prvky, které jsme použili na dort. 

Přidat komentář