0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkváč

Mrkváč

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  1. Korpus 23∅:
  2. - 4vejce
  3. - 500g třtinového cukru
  4. - 1 lžička vanilkového extraktu
  5. - 500g polohrubé mouky
  6. - 2 lžičky skořice
  7. - 2 lžičky kypřícího prášku
  8. - 2 lžičky sody
  9. - 300g oleje
  10. - 9 mrkví
  11. - dvě hrsti vlašských ořechů
  12.  
  13. Korpus 16∅: 
  14. - 2vejce
  15. - 250g třtinového cukru
  16. - 0,5 lžičky vanilkového extraktu
  17. - 250g polohrubé mouky
  18. - 1 lžička skořice
  19. - 1 lžička kypřícího prášku
  20. - 1 lžičkA sody
  21. - 150g oleje
  22. - 5 mrkví
  23. - jedna hrst vlašských ořechů
  24.  
  25. Krém: 
  26. - 800g sýru philadelphia​
  27. - 500g cukr moučka
  28. - 4 lžíce citrónové šťávy
  29. - 150g rozpuštěného másla
  30.  
  31. Na zdobení: 
  32. - Marcipán v mém případě
  33. - Nebo můžeme použít drcené pistácie, výborné jsou i čokoládové hobliny
  1. Korpus: 

1. Troubu předehřejeme na 170°. Formu si vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. 

2. Vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt dáme do šlehacího robotu a šleháme.

3. Mezitím si připravíme mouku se skořicí, kypřícím práškem a sodou. Suché přísady spolu dobře promícháme. 

4. Dokud se nám ještě šlehají vajíčka připravíme si mrkev, kterou očistíme a nastrouháme na jemno. K mrvi přidáme vlašské ořechy.

5. Když máme vejce vyšlehaná snížíme otáčky a postupně přidáváme mouku a olej. Pokud máme vše smíchané vyjmeme nádobu z robotu a k těstu přidáme mrkev s ořechy. Vše dobře promíchám gumovou stěrkou a dáme do připravené formy. 

6. Pečeme cca. 1hodinu a 30minut. Menší korpus bude dříve hotov. 

7. Otestujeme, že máme korpus správě upečen. Zapíchnutím špejle do korpusu, pokud nám špejle vyjde čistá máme upečeno a můžeme vytáhnout ven. Necháme vychladnout. 

  1. Krém: 

1. Sýr, cukr a citronovou šťávu dáme do mísy a prošleháme ručním mixérem až nám vznikne hladký krém. Poté snížíme otáčky a postupně zašleháváme rozpuštěné máslo. Tím, že přidáme máslo do krému nám krém ztuhne. Pokud nepřidáme rozpuštěné máslo, vzniknou nám v krému hrudky.

  1. Sestavení dortu:

1. Každý korpus dvakrát prořízneme. Na každý plát dáme vrstvu krému, boky dortu taktéž pomažeme krémem. Pokud připravujeme dvoupatrový dort budeme potřebovat výztuž, kterou zapíchneme do spodního patra, na tuto výztuž položíme druhé patro, každé patro má svůj vlastní podnos. 

  1. 2. Dort v mém případě zdobíme marcipánem, který jsme si předem obarvili, a vytvořili jednotlivé prvky, které jsme použili na dort. 
Autor: sokolovapet

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit