Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mrkváč

Mrkváč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  1. Korpus 23∅:
  2. - 4vejce
  3. - 500g třtinového cukru
  4. - 1 lžička vanilkového extraktu
  5. - 500g polohrubé mouky
  6. - 2 lžičky skořice
  7. - 2 lžičky kypřícího prášku
  8. - 2 lžičky sody
  9. - 300g oleje
  10. - 9 mrkví
  11. - dvě hrsti vlašských ořechů
  12.  
  13. Korpus 16∅: 
  14. - 2vejce
  15. - 250g třtinového cukru
  16. - 0,5 lžičky vanilkového extraktu
  17. - 250g polohrubé mouky
  18. - 1 lžička skořice
  19. - 1 lžička kypřícího prášku
  20. - 1 lžičkA sody
  21. - 150g oleje
  22. - 5 mrkví
  23. - jedna hrst vlašských ořechů
  24.  
  25. Krém: 
  26. - 800g sýru philadelphia​
  27. - 500g cukr moučka
  28. - 4 lžíce citrónové šťávy
  29. - 150g rozpuštěného másla
  30.  
  31. Na zdobení: 
  32. - Marcipán v mém případě
  33. - Nebo můžeme použít drcené pistácie, výborné jsou i čokoládové hobliny
  1. Korpus: 

1. Troubu předehřejeme na 170°. Formu si vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. 

2. Vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt dáme do šlehacího robotu a šleháme.

3. Mezitím si připravíme mouku se skořicí, kypřícím práškem a sodou. Suché přísady spolu dobře promícháme. 

4. Dokud se nám ještě šlehají vajíčka připravíme si mrkev, kterou očistíme a nastrouháme na jemno. K mrvi přidáme vlašské ořechy.

5. Když máme vejce vyšlehaná snížíme otáčky a postupně přidáváme mouku a olej. Pokud máme vše smíchané vyjmeme nádobu z robotu a k těstu přidáme mrkev s ořechy. Vše dobře promíchám gumovou stěrkou a dáme do připravené formy. 

6. Pečeme cca. 1hodinu a 30minut. Menší korpus bude dříve hotov. 

7. Otestujeme, že máme korpus správě upečen. Zapíchnutím špejle do korpusu, pokud nám špejle vyjde čistá máme upečeno a můžeme vytáhnout ven. Necháme vychladnout. 

  1. Krém: 

1. Sýr, cukr a citronovou šťávu dáme do mísy a prošleháme ručním mixérem až nám vznikne hladký krém. Poté snížíme otáčky a postupně zašleháváme rozpuštěné máslo. Tím, že přidáme máslo do krému nám krém ztuhne. Pokud nepřidáme rozpuštěné máslo, vzniknou nám v krému hrudky.

  1. Sestavení dortu:

1. Každý korpus dvakrát prořízneme. Na každý plát dáme vrstvu krému, boky dortu taktéž pomažeme krémem. Pokud připravujeme dvoupatrový dort budeme potřebovat výztuž, kterou zapíchneme do spodního patra, na tuto výztuž položíme druhé patro, každé patro má svůj vlastní podnos. 

  1. 2. Dort v mém případě zdobíme marcipánem, který jsme si předem obarvili, a vytvořili jednotlivé prvky, které jsme použili na dort. 
Autor: sokolovapet

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit