Skvělý dezert pro letní dny. Je osvěžující a lehký – jak na přípravu, tak co se kalorií týká.
Suroviny
1 Nejdřív si připravte korpus: vložte sušenky, skořici a rozpuštěné máslo do velké misky a rukama vytvořte směs, která bude mít konzistenci vlhké strouhanky.
2 Vymažte máslem dortovou formu o průměru 20 cm a sušenkovou směs do ní upěchujte. Dejte ji na 30 minut do lednice, aby ztuhla.
3 Ve velké čisté misce ušlehejte bílky dotuha. Do větší odměrky vymačkejte citron, přilijte likér limoncello a dolijte studenou vodou do 150 ml.
4 Rozprašte citronovou šťávu s limoncellem na želatinu a nechte ji 3 minuty nabobtnat. Dejte misku do nádoby s vroucí vodou a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Potom směs nechte lehce vychladnout.
5 V jiné misce ušlehejte ricottu, jogurt a med a vmíchejte citronovou kůru. Přimíchejte do citronové směsi s limoncellem. Jemně vmíchejte ušlehané bílky a nalijte na korpus. Nechte minimálně 5 hodin chladnout.