Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort z limoncella a ricotty
Dort z limoncella a ricotty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort z limoncella a ricotty

3.6/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2572 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 213 g
Tuky 138 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý dezert pro letní dny. Je osvěžující a lehký – jak na přípravu, tak co se kalorií týká.

Suroviny

šťáva a kůra
limoncello 4 PL
v prášku
ricotta 250 g
med 5 PL
tekutý
Na korpus
sušenky 180 g
drcené
skořice ½ ČL
+ na vymazání formy

Postup

1

Nejdřív si připravte korpus: vložte sušenky, skořici a rozpuštěné máslo do velké misky a rukama vytvořte směs, která bude mít konzistenci vlhké strouhanky.

2

Vymažte máslem dortovou formu o průměru 20 cm a sušenkovou směs do ní upěchujte. Dejte ji na 30 minut do lednice, aby ztuhla.

3

Ve velké čisté misce ušlehejte bílky dotuha. Do větší odměrky vymačkejte citron, přilijte likér limoncello a dolijte studenou vodou do 150 ml.

4

Rozprašte citronovou šťávu s limoncellem na želatinu a nechte ji 3 minuty nabobtnat. Dejte misku do nádoby s vroucí vodou a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Potom směs nechte lehce vychladnout.

5

V jiné misce ušlehejte ricottu, jogurt a med a vmíchejte citronovou kůru. Přimíchejte do citronové směsi s limoncellem. Jemně vmíchejte ušlehané bílky a nalijte na korpus. Nechte minimálně 5 hodin chladnout.

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...