Dort z limoncella a ricotty

Dort z limoncella a ricotty

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 30 minut na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2387 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 185 g
Tuky 150 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý dezert pro letní dny. Je osvěžující a lehký – jak na přípravu, tak co se kalorií týká.

Suroviny

bílek 2 ks
citronová kůra
ze 2 biocitronů
citronová štáva
ze 2 biocitronů
4 PL
likér limonecello
1.5 PL
želatina v prášku
sýr ricotta 250 g
jogurt bílý 150 ml
med 5 PL
tekutý
Na korpus
sušenky 180 g
drcené
skořice 0.5 ČL
máslo 80 g
+ na formu
máslo 1 PL
na vymazání

Nejdřív si připravte korpus: vložte sušenky, skořici a rozpuštěné máslo do velké misky a rukama vytvořte směs, která bude mít konzistenci vlhké strouhanky.

2 Vymažte máslem dortovou formu o průměru 20 cm a sušenkovou směs do ní upěchujte. Dejte ji na 30 minut do lednice, aby ztuhla.

3 Ve velké čisté misce ušlehejte bílky dotuha. Do větší odměrky vymačkejte citron, přilijte likér limoncello a dolijte studenou vodou do 150 ml.

Rozprašte citronovou šťávu s limoncellem na želatinu a nechte ji 3 minuty nabobtnat. Dejte misku do nádoby s vroucí vodou a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Potom směs nechte lehce vychladnout.

5 V jiné misce ušlehejte ricottu, jogurt a med a vmíchejte citronovou kůru. Přimíchejte do citronové směsi s limoncellem. Jemně vmíchejte ušlehané bílky a nalijte na korpus. Nechte minimálně 5 hodin chladnout.
 

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, Gino D’Acampo, Euromedia Group Ikar.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit