Ostrá citronová a olivová mořská sůl

Ostrá citronová a olivová mořská sůl

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1523 kcal
Bílkoviny 25 g
Cukr 123 g
Tuky 96 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Potěší smysly, vyjdou na pár korun, nesedá na ně prach, a přitom je poznat, že jste se snažili... Vlastnoručně vyrobené pochoutky prostě udělají radost obdarovanému i vám.

Suroviny

Na citronovou sůl
sůl mořská 4 PL
hrubá
citronová kůra
strouhaná, ze 2 citronů, chemicky neošetřených
chilli paprička 10 ks
malé, sušené
Na olivovou sůl
sůl mořská 4 PL
hrubá
česnek 3 stroužky
na plátky
olivy zelené 4 ks
bez pecky
kapary 2 ČL
oregano 0.5 ČL

1 Přísady na citronovou sůl dejte do hmoždíře, dobře promíchejte a u toho trochu podrťte. Zvlášť, ale stejným způsobem, připravte i olivovou sůl.

2 Plech vyložte pečicím papírem a uprostřed složte asi třícentimetrový záhyb, aby se vám soli nemísily. Na každou půlku rozprostřete jednu připravenou sůl a dejte sušit do pootevřené trouby na 50–75 °C. Během sušení občas prsty rozemněte případné hrudky. Citronová sůl bude hotová asi za 1 hodinu, olivová se bude sušit asi 2 hodiny.

3 Po usušení soli ještě jednou, každou zvlášť, krátce promíchejte v hmoždíři, aby byly stejnorodé a sypké, ale ještě v nich zůstalo co nejvíce efektních krystalků. Zabalte do ozdobných kořenek. Soli jsou výborné hlavně na steaky či na brambory pokapané olivovým olejem a pečené spolu s ochucenou solí v troubě.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit