Recepty s vepřovým jazykem
V některých kulturách je vepřový jazyk vysoce ceněn pro svou velmi jemnou texturu a unikátní chuť. Například v Mexiku, se vepřový jazyk často používá na takzvané „tacos de lengua“, což jsou tortilly plněné kousky pečeného jazyka. Také v některých částech Asie je vepřový jazyk oblíbený v jídelnách jako součást pikantního hot potu nebo jako hlavní složka smažených pokrmů.
- Pro dosažení optimální křehkosti je důležité jazyk správně připravit.
- Obvykle je nejprve potřeba ho dlouho vařit, aby se mohl snadno oloupat a poté se dále zpracovávat – smažit, grilovat nebo péct.
- Jazyk se také často podává uzený, nebo s křenovou omáčkou a knedlíkem.
- Lze ho také připravit na smetaně, na cibulce nebo na slanině.
- I vařený a pečený jazyk mají v repertoáru milovníků tohoto netradičního kusu masa své místo.
- Vepřový jazyk je bohatý na bílkoviny a některé důležité minerály – například vitamínu B12, zinku a železa.
- Při nákupu vepřového jazyka je důležité vybírat čerstvé kousky, které mají jasnou, růžovou barvu a jsou bez nepříjemného zápachu. Jazyk by měl být pružný na dotek.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-