Recepty s vepřovým jazykem
V některých kulturách je vepřový jazyk vysoce ceněn pro svou velmi jemnou texturu a unikátní chuť. Například v Mexiku, se vepřový jazyk často používá na takzvané „tacos de lengua“, což jsou tortilly plněné kousky pečeného jazyka. Také v některých částech Asie je vepřový jazyk oblíbený v jídelnách jako součást pikantního hot potu nebo jako hlavní složka smažených pokrmů.
...
- Pro dosažení optimální křehkosti je důležité jazyk správně připravit.
- Obvykle je nejprve potřeba ho dlouho vařit, aby se mohl snadno oloupat a poté se dále zpracovávat – smažit, grilovat nebo péct.
- Jazyk se také často podává uzený, nebo s křenovou omáčkou a knedlíkem.
- Lze ho také připravit na smetaně, na cibulce nebo na slanině.
- I vařený a pečený jazyk mají v repertoáru milovníků tohoto netradičního kusu masa své místo.
- Vepřový jazyk je bohatý na bílkoviny a některé důležité minerály – například vitamínu B12, zinku a železa.
- Při nákupu vepřového jazyka je důležité vybírat čerstvé kousky, které mají jasnou, růžovou barvu a jsou bez nepříjemného zápachu. Jazyk by měl být pružný na dotek.
Celý popis