Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pappardelle s krevetami a omáčkou z bílého vína a rajčat

Pappardelle s krevetami a omáčkou z bílého vína a rajčat

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 20 minut Velmi snadné

Suroviny

papardelle 250 g
krevety tygří 500 g
loupané
víno bílé 20
rajčata 4 ks
česnek 3
máslo 2 PL
parmazán
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
citronová štáva
z půlky citronu

Do pánve nalijeme olivový olej a počkáme až se zahřeje. Mezitím si na tenké plátky nakrajíme česnek.

Na rozehřátý olej dáme krevety, které osolíme a zhruba 3 minutky opékáme na oleji. Pak přidáme česnek a nakrajíme si na drobné kostičky rajčata. Česnek se nám nesmí připálit a neměl by ani chytat tmavší barvu. Měl by být jen prohřátý. Ke krevetám nalijeme víno. Posléze přidáme rajčata, pepř a necháme povařit.

Dáme vařit vodu na pappardelle, kterou důkladně osolíme. Až se začne vařit, pappardelle vhodíme dovnitř a vaříme je aby byly Al Dente.

Do pánve přidáme máslo a šťávu z citronu a dukladně promícháme. Omáčka by měla být hustější,

 

Hotové těstoviny můžeme hodit do omáčky a promíchat nebo na talíři těstoviny omačkou jen "polít". Nakonec pokládáme hoblinky parmesanu na hotové jídlo.

 

Přeji dobrou chuť. :)

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit