Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pappardelle s krevetami a omáčkou z bílého vína a rajčat

Pappardelle s krevetami a omáčkou z bílého vína a rajčat

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3819 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 279 g
Tuky 81 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

pappardelle 250 g
krevety tygří 500 g
loupané
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
z půlky citronu

Postup

1

Do pánve nalijeme olivový olej a počkáme až se zahřeje. Mezitím si na tenké plátky nakrajíme česnek.

2

Na rozehřátý olej dáme krevety, které osolíme a zhruba 3 minutky opékáme na oleji. Pak přidáme česnek a nakrajíme si na drobné kostičky rajčata. Česnek se nám nesmí připálit a neměl by ani chytat tmavší barvu. Měl by být jen prohřátý. Ke krevetám nalijeme víno. Posléze přidáme rajčata, pepř a necháme povařit.

3

Dáme vařit vodu na pappardelle, kterou důkladně osolíme. Až se začne vařit, pappardelle vhodíme dovnitř a vaříme je aby byly Al Dente.

4

Do pánve přidáme máslo a šťávu z citronu a dukladně promícháme. Omáčka by měla být hustější,

5

Hotové těstoviny můžeme hodit do omáčky a promíchat nebo na talíři těstoviny omačkou jen "polít". Nakonec pokládáme hoblinky parmesanu na hotové jídlo.

Přeji dobrou chuť. :)

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...