Pappardelle s krevetami a omáčkou z bílého vína a rajčat

Pappardelle s krevetami a omáčkou z bílého vína a rajčat

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 20 minut Velmi snadné 2
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

papardelle 250 g
krevety tygří 500 g
loupané
víno bílé 20
rajčata 4 ks
česnek 3
máslo 2 PL
parmazán
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
citronová štáva
z půlky citronu

Do pánve nalijeme olivový olej a počkáme až se zahřeje. Mezitím si na tenké plátky nakrajíme česnek.

Na rozehřátý olej dáme krevety, které osolíme a zhruba 3 minutky opékáme na oleji. Pak přidáme česnek a nakrajíme si na drobné kostičky rajčata. Česnek se nám nesmí připálit a neměl by ani chytat tmavší barvu. Měl by být jen prohřátý. Ke krevetám nalijeme víno. Posléze přidáme rajčata, pepř a necháme povařit.

Dáme vařit vodu na pappardelle, kterou důkladně osolíme. Až se začne vařit, pappardelle vhodíme dovnitř a vaříme je aby byly Al Dente.

Do pánve přidáme máslo a šťávu z citronu a dukladně promícháme. Omáčka by měla být hustější,

 

Hotové těstoviny můžeme hodit do omáčky a promíchat nebo na talíři těstoviny omačkou jen "polít". Nakonec pokládáme hoblinky parmesanu na hotové jídlo.

 

Přeji dobrou chuť. :)

Autor: Jan Jirounek

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit