Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3481 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 159 g
Tuky 276 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vedle nadýchané čokoládové pěny (mousse) umějí Francouzi i hutnější směs, z níž vykrajují nočky. Doplňují je zavařeným ovocem.

Související recepty

Suroviny

mléko 100 ml
tmavá čokoláda 200 g

Postup

1

Žloutky zpěňte s cukrem. Mléko a smetanu spolu prohřejte, přelijte přes žloutky, vraťte do kastrolu a na mírném plameni povařte, až směs zhoustne (bude jen pomalu stékat z vařečky). Čokoládu nalámejte a v misce ji přelijte horkým krémem. Pak promíchejte, až se čokoláda rozpustí a směs bude hladká.

2

Misku přetáhněte fólií na potraviny a nechte v ledničce aspoň osm hodin nebo přes noc. Z vychladlé hmoty pak dvěma lžícemi vykrajujte nočky a podávejte je s čerstvým nebo zavařeným ovocem.

2x TIP 
Tření žloutků s cukrem i promíchávání hotové směsi vám usnadní elektrické šlehací metly. Lžíce před vykrajováním opláchněte horkou vodou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín