Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3481 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 159 g
Tuky 276 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vedle nadýchané čokoládové pěny (mousse) umějí Francouzi i hutnější směs, z níž vykrajují nočky. Doplňují je zavařeným ovocem.

Suroviny

žloutek 4 ks
krupicový cukr 80 g
mléko 100 ml
smetana ke šlehání 200 ml
tmavá čokoláda 200 g

Postup

1

Žloutky zpěňte s cukrem. Mléko a smetanu spolu prohřejte, přelijte přes žloutky, vraťte do kastrolu a na mírném plameni povařte, až směs zhoustne (bude jen pomalu stékat z vařečky). Čokoládu nalámejte a v misce ji přelijte horkým krémem. Pak promíchejte, až se čokoláda rozpustí a směs bude hladká.

2

Misku přetáhněte fólií na potraviny a nechte v ledničce aspoň osm hodin nebo přes noc. Z vychladlé hmoty pak dvěma lžícemi vykrajujte nočky a podávejte je s čerstvým nebo zavařeným ovocem.

2x TIP 
Tření žloutků s cukrem i promíchávání hotové směsi vám usnadní elektrické šlehací metly. Lžíce před vykrajováním opláchněte horkou vodou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit