0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3481 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 159 g
Tuky 276 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vedle nadýchané čokoládové pěny (mousse) umějí Francouzi i hutnější směs, z níž vykrajují nočky. Doplňují je zavařeným ovocem.

Suroviny

žloutek 4 ks
krupicový cukr 80 g
mléko 100 ml
smetana ke šlehání 200 ml
tmavá čokoláda 200 g

Postup

1

Žloutky zpěňte s cukrem. Mléko a smetanu spolu prohřejte, přelijte přes žloutky, vraťte do kastrolu a na mírném plameni povařte, až směs zhoustne (bude jen pomalu stékat z vařečky). Čokoládu nalámejte a v misce ji přelijte horkým krémem. Pak promíchejte, až se čokoláda rozpustí a směs bude hladká.

2

Misku přetáhněte fólií na potraviny a nechte v ledničce aspoň osm hodin nebo přes noc. Z vychladlé hmoty pak dvěma lžícemi vykrajujte nočky a podávejte je s čerstvým nebo zavařeným ovocem.

2x TIP 
Tření žloutků s cukrem i promíchávání hotové směsi vám usnadní elektrické šlehací metly. Lžíce před vykrajováním opláchněte horkou vodou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit