Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Red Velvet Cake k 15. narozeninám Apetitu

Red Velvet Cake k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 388
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8141 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 835 g
Tuky 465 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus:
mouka pšeničná hladká 375 g
krupicový cukr 375 g
máslo 170 g
změklé + trocha na vymazání
kakao 20 g
vejce 3 ks
červené, gelové
vinný ocet bílý 2 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl ½ ČL
Na krém
min 33 %
moučkový cukr 150 g
vanilkový extrakt ½ ČL

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Z pečicího papíru vystřihneme kruh o průměru dna dortové formy (recept na formu o průměru 20 cm) a vyložíme jím dno. Boky dortové formy rovněž vyložíme pruhem pečicího papíru nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2

Do jedné mísy prosejeme mouku a smícháme ji s prosátým kakaem a solí. Do druhé mísy vyšleháme do pěny změklé máslo s cukrem. Poté postupně zašleháme vejce. Nakonec přidáme lžičku vanilkového extraktu.

3

Do podmáslí důkladně rozmícháme barvivo a takto obarvené podmáslí postupně zašleháváme do máslově pěny na střídačku se směsí mouky až vznikne krásně hladké těsto.

4

Ve sklenici smícháme vinný ocet s jedlou sodou a vzniklou pěnu rychle zamícháme ručně do těsta. Těsto hned poté vlijeme do připravené dortové formy.

5

Pečeme v předehřáté troubě cca 60 minut. Čas pečení se odvíjí od typu trouby. Já mám horkovzdušnou. Doporučuji po 30 - 40 minutách zkontrolovat. Kontrolujeme zapíchnutím špejle, která musí zůstat po vytažení čistá. Pokud by se vám zdálo, že je korpus nahoře už hotový, ale uvnitř zůstává syrový, přikryjte formu alobalem a nechce dopéct. Korpus necháme ve formě zchladnout a pak jej vyjmeme z formy a necháme dochladnout na mřížce.

6

Ručním šlehačem vyšleháme krémový sýr s mascarpone. Přidáme vanilkový extrakt, prosátý moučkový cukr a opět prošleháme. Šlehačku ušleháme stranou do tuha a ručně postupně zamícháváme do vyšlehaného krému.

7

Vychlazený korpus na horní straně seřízneme do rovna a poté rozřízneme korpus na tři rovné díly. Postupně prokládáme korpusy vrstvou krému. Na závěr potřeme krémem celý dort a uhladíme. Zdobení dortu je individuální a závisí čistě na vlastní fantazii. Můžete použít čistě jen drobečky z odkrojeného vršku nebo jako v tomto případě doplnit o čerstvé maliny a makronky.

Autor: Moriarty

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč