Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Red Velvet Cake k 15. narozeninám Apetitu

Popis receptu: 

Nezaměnitelný, a pro mě mezi dorty bezkonkurenční, red velvet cake vhodný pro každou příležitost. Šťavnatý korpus v kombinaci s nadýchanou náplní z čerstvého krémového sýra a s lehkým podtónem kakaa a vanilky vykouzlí ve vašich ústech jedinečnou chuť, které prostě nelze odolat.

Autor: Monika Mlčáková
Hodnocení:
160 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na korpus:

    375g hladké mouky

    375g cukru krupice

    360 ml podmáslí

    170g másla (změklého + na vymazání)

    20g holandského kakaa

    3 vejce

    2 lžičky červeného potravinářského barviva (gelového)

    2 lžičky vinného octa

    1 lžička vanilkového extraktu

    1 lžička jedlé sody

    0,5 lžičky soli

    Na krém:

    250g mascarpone

    250g přírodního smetanového sýra (např. Lučina, Philadephia)

    450ml smetany ke šlehání (min. 33%)

    150g moučkového cukru

    0,5 lžičky vanilkového extraktu

     

Příprava jídla

1. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Z pečicího papíru vystřihneme kruh o průměru dna dortové formy (recept na formu o průměru 20 cm) a vyložíme jím dno. Boky dortové formy rovněž vyložíme pruhem pečicího papíru nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Do jedné mísy prosejeme mouku a smícháme ji s prosátým kakaem a solí. Do druhé mísy vyšleháme do pěny změklé máslo s cukrem. Poté postupně zašleháme vejce. Nakonec přidáme lžičku vanilkového extraktu.

3. Do podmáslí důkladně rozmícháme barvivo a takto obarvené podmáslí postupně zašleháváme do máslově pěny na střídačku se směsí mouky až vznikne krásně hladké těsto.

4. Ve sklenici smícháme vinný ocet s jedlou sodou a vzniklou pěnu rychle zamícháme ručně do těsta. Těsto hned poté vlijeme do připravené dortové formy.

5. Pečeme v předehřáté troubě cca 60 minut. Čas pečení se odvíjí od typu trouby. Já mám horkovzdušnou. Doporučuji po 30 - 40 minutách zkontrolovat. Kontrolujeme zapíchnutím špejle, která musí zůstat po vytažení čistá. Pokud by se vám zdálo, že je korpus nahoře už hotový, ale uvnitř zůstává syrový, přikryjte formu alobalem a nechce dopéct. Korpus necháme ve formě zchladnout a pak jej vyjmeme z formy a necháme dochladnout na mřížce.

6. Ručním šlehačem vyšleháme krémový sýr s mascarpone. Přidáme vanilkový extrakt, prosátý moučkový cukr a opět prošleháme. Šlehačku ušleháme stranou do tuha a ručně postupně zamícháváme do vyšlehaného krému.

8. Vychlazený korpus na horní straně seřízneme do rovna a poté rozřízneme korpus na tři rovné díly. Postupně prokládáme korpusy vrstvou krému. Na závěr potřeme krémem celý dort a uhladíme. Zdobení dortu je individuální a závisí čistě na vlastní fantazii. Můžete použít čistě jen drobečky z odkrojeného vršku nebo jako v tomto případě doplnit o čerstvé maliny a makronky.

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den,

udělala jsem množství těsta přesně podle receptu, formu jsem si změřila a má přesně 20 cm, a přesto mi těsto brutálně přeteklo z formy. Ani Vám asi nemusím popisovat, ja strašně mě to vytočilo. Nejdřív si prosím recept vyzkoušejte, než jej zveřejníte. Děkuji.

Nina
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Nino,
ani nevíte, jak moc nás mrzí, že se dort nepovedl. Umíme si představit, jak moc jste byla zklamaná a naštvaná, už se nám to také stalo a člověk by opravdu nejraději do všeho kopnul (nejlépe do toho dortu, nevyklopené bábovky nebo jinak pokaženého dezertu). Bohužel se jedná o uživatelský recept, nikoli redakční. Nebyl tedy sepsán ani vyzkoušen redakcí, ale vložen jedním z uživatelů, který je i jeho autorem.
Pokud budete chtít doporučit některý z našich dortů, napište prosím, jaký typ dortu hledáte a my rádi pomůžeme s výběrem.

Doufáme, že podobné zklamání už se nebude opakovat.

S pozdravem, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Dobrý den, dnes jsem ho zkusila. Pekla jsem ho ve dvou rafcich. Takže mi neutekl z formy. Prokrajuji jednou, mám tak 4 platy. Nebo to muže být výškouráfku... chuťově je vynikající.
Obrazek uzivatele
Absolutně nepovedený dort, i když jsem postupovala přesně podle podrobného popisu. Nedoporučuji.

Přidat komentář