Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Red Velvet Cake k 15. narozeninám Apetitu

Popis receptu: 

Nezaměnitelný, a pro mě mezi dorty bezkonkurenční, red velvet cake vhodný pro každou příležitost. Šťavnatý korpus v kombinaci s nadýchanou náplní z čerstvého krémového sýra a s lehkým podtónem kakaa a vanilky vykouzlí ve vašich ústech jedinečnou chuť, které prostě nelze odolat.

Autor: Monika Mlčáková
Hodnocení:
87 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na korpus:

    375g hladké mouky

    375g cukru krupice

    360 ml podmáslí

    170g másla (změklého + na vymazání)

    20g holandského kakaa

    3 vejce

    2 lžičky červeného potravinářského barviva (gelového)

    2 lžičky vinného octa

    1 lžička vanilkového extraktu

    1 lžička jedlé sody

    0,5 lžičky soli

    Na krém:

    250g mascarpone

    250g přírodního smetanového sýra (např. Lučina, Philadephia)

    450ml smetany ke šlehání (min. 33%)

    150g moučkového cukru

    0,5 lžičky vanilkového extraktu

     

Příprava jídla

1. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Z pečicího papíru vystřihneme kruh o průměru dna dortové formy (recept na formu o průměru 20 cm) a vyložíme jím dno. Boky dortové formy rovněž vyložíme pruhem pečicího papíru nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Do jedné mísy prosejeme mouku a smícháme ji s prosátým kakaem a solí. Do druhé mísy vyšleháme do pěny změklé máslo s cukrem. Poté postupně zašleháme vejce. Nakonec přidáme lžičku vanilkového extraktu.

3. Do podmáslí důkladně rozmícháme barvivo a takto obarvené podmáslí postupně zašleháváme do máslově pěny na střídačku se směsí mouky až vznikne krásně hladké těsto.

4. Ve sklenici smícháme vinný ocet s jedlou sodou a vzniklou pěnu rychle zamícháme ručně do těsta. Těsto hned poté vlijeme do připravené dortové formy.

5. Pečeme v předehřáté troubě cca 60 minut. Čas pečení se odvíjí od typu trouby. Já mám horkovzdušnou. Doporučuji po 30 - 40 minutách zkontrolovat. Kontrolujeme zapíchnutím špejle, která musí zůstat po vytažení čistá. Pokud by se vám zdálo, že je korpus nahoře už hotový, ale uvnitř zůstává syrový, přikryjte formu alobalem a nechce dopéct. Korpus necháme ve formě zchladnout a pak jej vyjmeme z formy a necháme dochladnout na mřížce.

6. Ručním šlehačem vyšleháme krémový sýr s mascarpone. Přidáme vanilkový extrakt, prosátý moučkový cukr a opět prošleháme. Šlehačku ušleháme stranou do tuha a ručně postupně zamícháváme do vyšlehaného krému.

8. Vychlazený korpus na horní straně seřízneme do rovna a poté rozřízneme korpus na tři rovné díly. Postupně prokládáme korpusy vrstvou krému. Na závěr potřeme krémem celý dort a uhladíme. Zdobení dortu je individuální a závisí čistě na vlastní fantazii. Můžete použít čistě jen drobečky z odkrojeného vršku nebo jako v tomto případě doplnit o čerstvé maliny a makronky.

REKLAMA

Přidat komentář