Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricotta Cheesecake

Ricotta Cheesecake

Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8008 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 470 g
Tuky 592 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 260 g
máslo 100 g
Na ricottu
mléko 1 500 ml
plnotučné
sůl 2 ČL
Na náplň
ricotta 450 g
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 3 PL
máslo ½ sklenky
roztopené, schlazené
Na ozdobu
cukrové a čokoládové zdobení

Postup

1

Den předem si připravíme ricottu následovně:

  • Mléko, smetanu a sůl přivedeme k bodu varu. Potom vlijeme citrónovou šťávu, ztišíme oheň a mícháme ještě 2 minuty.
  • Vypněme a necháme stát 5 minut.
  • Cedník si vyložíme tenkou látkovou kuchyňskou utěrkou, vylijeme do něj směs, svážeme rohy a na vařečce necháme zavěšené hodinu při pokojové teplotě. Syrovátka vykape a budeme mít 450 g ricotty.
  • Skladujeme v chladničce.
2

V den přípravy cheesecaku:

  • Na cheesecake si přichystáme dortovou formu o průměru 23 cm. Formu zvenčí obalíme 3 vrstvami alobalu, aby se nám při vodní lázni do cheesecaku nedostala voda.
  • Formu lehce vymažeme máslem.
  • Sušenky dáme do mixéru s máslem a rozmixujeme na hladkou směs.
  • Směsí vyložíme formu a upěchujeme sklenicí. Formu dáme do chladničky.
3

Rozehřejeme si troubu na ohřev zdola-shora na 165 stupňů.

4

Připravíme si náplň

  • Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, je proto vhodné vyjmout je pár hodin předem z chladničky.
  • Do mísy dáme sýr Philadelphia a ricottu a ručním mixérem mixujeme do hladové hmoty.
  • Potom přidáme najednou všechny ostatní ingredience kromě zakysané smetany a mixérem ještě vymixujeme. Hmota se nesmí mixovat dlouho, aby se do ní nedostalo mnoho vzduchu, jen tolik, aby se spojily suroviny.
  • Nakonec přidáme zakysanou smetanu a už jen ručně zamícháme. Hmotu vylijeme do dortové formy.
5

Ve varné konvici si zahřejeme 2 litry vody, nachystáme si velký hluboký plech. Položíme na střed dortovou formu a opatrně do plechu vlijeme vařící vodu.

6

Dáme do trouby a pečeme 1 hodinu a 15 minut. Potom troubu vypneme, neotevíráme a necháme v ní cheesecake ještě 3 hodiny.

7

Potom ho z trouby vyjmeme a necháme ještě 2 hodiny vychladnout na kuchyňské lince. Tímto docílíme, že nám nádivka nepraskne.

8

Když vychladne, přikryjeme ho potravinovou fólií a dáme do chladničky na noc.

9

Další den cheesecake ozdobíme. Do středu dáme formičku, vsypeme cukrové kuličky, po okrajích dáme maliny a zbytek vyplníme borůvkami. Potom opatrně vyjmeme formičku.

Můžeme servírovat :-)

Autor: PetaSip

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...