0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricotta Cheesecake

Ricotta Cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8008 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 470 g
Tuky 592 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 260 g
máslo 100 g
Na ricottu
mléko 1 500 ml
plnotučné
smetana ke šlehání 500 ml
sůl 2 ČL
citronová šťáva 4 PL
Na náplň
krémový sýr 230 g
ricotta 450 g
moučkový cukr 1 sklenka
vejce 4 ks
citronová šťáva 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
škrob 3 PL
mouka pšeničná hladká 3 PL
máslo ½ sklenky
roztopené, schlazené
zakysaná smetana 625 g
Na ozdobu
maliny
cukrové a čokoládové zdobení

Postup

1

Den předem si připravíme ricottu následovně:

  • Mléko, smetanu a sůl přivedeme k bodu varu. Potom vlijeme citrónovou šťávu, ztišíme oheň a mícháme ještě 2 minuty.
  • Vypněme a necháme stát 5 minut.
  • Cedník si vyložíme tenkou látkovou kuchyňskou utěrkou, vylijeme do něj směs, svážeme rohy a na vařečce necháme zavěšené hodinu při pokojové teplotě. Syrovátka vykape a budeme mít 450 g ricotty.
  • Skladujeme v chladničce.
2

V den přípravy cheesecaku:

  • Na cheesecake si přichystáme dortovou formu o průměru 23 cm. Formu zvenčí obalíme 3 vrstvami alobalu, aby se nám při vodní lázni do cheesecaku nedostala voda.
  • Formu lehce vymažeme máslem.
  • Sušenky dáme do mixéru s máslem a rozmixujeme na hladkou směs.
  • Směsí vyložíme formu a upěchujeme sklenicí. Formu dáme do chladničky.
3

Rozehřejeme si troubu na ohřev zdola-shora na 165 stupňů.

4

Připravíme si náplň

  • Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, je proto vhodné vyjmout je pár hodin předem z chladničky.
  • Do mísy dáme sýr Philadelphia a ricottu a ručním mixérem mixujeme do hladové hmoty.
  • Potom přidáme najednou všechny ostatní ingredience kromě zakysané smetany a mixérem ještě vymixujeme. Hmota se nesmí mixovat dlouho, aby se do ní nedostalo mnoho vzduchu, jen tolik, aby se spojily suroviny.
  • Nakonec přidáme zakysanou smetanu a už jen ručně zamícháme. Hmotu vylijeme do dortové formy.
5

Ve varné konvici si zahřejeme 2 litry vody, nachystáme si velký hluboký plech. Položíme na střed dortovou formu a opatrně do plechu vlijeme vařící vodu.

6

Dáme do trouby a pečeme 1 hodinu a 15 minut. Potom troubu vypneme, neotevíráme a necháme v ní cheesecake ještě 3 hodiny.

7

Potom ho z trouby vyjmeme a necháme ještě 2 hodiny vychladnout na kuchyňské lince. Tímto docílíme, že nám nádivka nepraskne.

8

Když vychladne, přikryjeme ho potravinovou fólií a dáme do chladničky na noc.

9

Další den cheesecake ozdobíme. Do středu dáme formičku, vsypeme cukrové kuličky, po okrajích dáme maliny a zbytek vyplníme borůvkami. Potom opatrně vyjmeme formičku.

Můžeme servírovat :-)

Autor: PetaSip

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč