0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricotta Cheesecake

Ricotta Cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

na krustu:

260 g (2 balíčky) sušienok Bebe jemné

100 g zmeknutého masla

na ricottu:

1,5 litra plnotučného mlieka

500 ml smotany na šľahanie

2 malé lyžičky soli

4 polievkové lyžice (PL) citrónovej šťavy

na syrovú plnku:

230 g syru Philadelphia

450 g domácej ricotty

1 pohár (2,5 dcl) mletého cukru

4 vajcia

1 PL citrónovej šťavy

1 čajová lyžička vanilkovej esencie

3 PL kukuričného škrobu

3 PL hladkej múky

0,5 pohára masla, roztopeného a schladeného

625 g (= 475 ml) kyslej smotany (14%)

na ozbodu:

maliny

čučoriedky

cukrové guličky

Deň vopred si pripravíme ricottu nasledovne:

Mlieko, smotanu a soľ privedieme k bodu varu. Potom vlejeme citrónovú šťavu, stíšime oheň a miešame ešte 2 minúty. Vypnime a necháme stáť 5 minút. Cedník si vyložíme tenkou látkovou kuchynskou utierkou, vylejeme doň zmes, zviažeme rohy a na vareške necháme zavesené hodinu pri izbovej teplote. Srvátka vykvapká a budeme mať 450 g ricotty. Skladujeme v chladničke.

V deň prípravy cheesecaku:

Na cheesecake si prichystáme tortovú formu s priemerom 23 cm. Formu zvonka obalíme 3 vrstvami alobalu, aby sa nám pri vodnom kúpeli do cheesecaku nedostala voda. Formu zľahka vymažeme maslom. Sušienky dáme do mixéra s maslom a rozmixujeme na hladkú zmes. Zmesou vyložíme formu a utlačíme pohárom. Formu dáme do chladničky.

Rozohrejeme si rúru na ohrev zdola-zhora na 165 stupňov.

Pripravíme si plnku

Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu, je preto vhodné vybrať ich pár hodín vopred z chladničky.

Do misy dáme syr Philadelphia a ricottu a ručným mixérom mixujeme do hladnej hmoty.

Potom pridáme naraz všetky ostatné ingrediencie okrem kyslej smotany a mixérom ešte vymixujeme. Hmota sa nesmie mixovať dlho, aby sa do nej nedostalo veľa vzduchu, len toľko, aby sa spojili suroviny.

Nakoniec pridáme kyslú smotanu a už len ručne zamiešame. Hmotu vylejeme do tortovej formy.

Vo varnej kanvici si zohrejeme 2 litre vody, nachystáme si veľký hlboký plech. Položime na stred tortovú formu a opatrne do plechu vlejeme vriacu vodu. Dáme do rúry a pečieme 1 hodinu a 15 minút. Potom rúru vypneme, neotvárame a necháme v nej cheesecake ešte 3 hodiny. Potom ho z rúry vyberieme a necháme ešte 2 hodiny vychladnúť na kuchynskej linke. Týmto docielime, že nám plnka nepraskne. Keď vychladne, prikryjeme ho potravinovou fóliou a dáme do chladničky na noc.

Na ďalší deň cheesecake ozdobíme. Do stredu dáme formičku, vsypeme cukrové guličky, po okrajoch dáme maliny a zvyšok vyplníme čučoriedkami. Potom opatrne vyberieme formičku.

Môžme servírovať :-)

Autor: PetaSip

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit