Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí karbanátek s bramborovou kaší a čočkovým salátem
Rybí karbanátek s bramborovou kaší a čočkovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí karbanátek s bramborovou kaší a čočkovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5037 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 570 g
Tuky 216 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Rybí karbanátek je ideální způsob, jak do dětí dostat ryby. Pokud chcete skvělou bramborovou kaši, 1/4 brambor nevařte, ale upečte na soli,“ radí šéfkuchař Zdeněk Křížek. Karbanátek a kaši jsme na pestrém talíři doplnili ještě čočkovým salátem a svěžím citronovým jogurtem.

Suroviny

losos 150 g
bez kůže
bělomasá ryba 200 g
ideálně treska nebo mořský vlk
vejce 1 ks
petrželka 1 svazek
lístky otrhané a nakrájené nadrobno
citronový tymián 1 snítka
lístky otrhané a nakrájené nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
z 1/4 citronu
sůl
strouhanka panko 150 g
rostlinný olej
na smažení
Na citronový jogurt
olivový olej 1 PL
sůl
agávový sirup 2 PL
Na bramborovou kaši
oloupané
mléko 450 ml
máslo 125 g
sůl
Na salát
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet bílý 1 PL
z 1/2 citronu
sůl
petrželka 1 PL
nasakaná (hladkolistá nebo kudrnka)
mrkev 4 ks
řapíkatý celer 4 ks
na kostičky
čočka 16 PL
vařená (cca 500 g)

Postup

1

Očištěné a osušené filety lososa a bílé ryby rozsekejte nožem na co nejjemnější kusy. Dejte do misky, přidejte vejce, petržel, tymián, česnek a citronovou šťávu. Osolte a promíchejte v hutnější konzistenci.

2

Z připravené směsi tvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance. Připravené karbanátky smažte dozlatova v předem zahřátém oleji (lze smažit i nasucho v konvektomatu nebo v troubě). 

3

Celé citrony vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte je cca 15 minut (záleží na velikosti)
do celkového změknutí. Poté je nechte lehce vychladnout.

4

Do misky dejte jogurt a postupně do něj vmíchejte olivový olej, sůl, agávový sirup, šťávu
z pečených citronů a petržel.

5

Na salát prošlehejte v misce olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu a sůl. Mrkev očistěte, zblanšírujte (krátce povařte, aby zůstala na skus) a nakrájejte na drobné kostičky. Řapíky celeru nakrájejte na drobné kostičky. Spolu s čočkou vše přidejte k zálivce a promíchejte.

6

Na bramborovou kaši uvařte brambory v osolené vodě a rozšťouchejte s mlékem a máslem. Dosolte.

7

Karbanátky podávejte s kaší, čočkovým salátem a citronovým jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...