Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí karbanátek s bramborovou kaší a čočkovým salátem
Rybí karbanátek s bramborovou kaší a čočkovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí karbanátek s bramborovou kaší a čočkovým salátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5037 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 570 g
Tuky 216 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Rybí karbanátek je ideální způsob, jak do dětí dostat ryby. Pokud chcete skvělou bramborovou kaši, 1/4 brambor nevařte, ale upečte na soli,“ radí šéfkuchař Zdeněk Křížek. Karbanátek a kaši jsme na pestrém talíři doplnili ještě čočkovým salátem a svěžím citronovým jogurtem.

Suroviny

losos 150 g
bez kůže
bělomasá ryba 200 g
ideálně treska nebo mořský vlk
vejce 1 ks
petrželka 1 svazek
lístky otrhané a nakrájené nadrobno
citronový tymián 1 snítka
lístky otrhané a nakrájené nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
z 1/4 citronu
sůl
strouhanka panko 150 g
rostlinný olej
na smažení
Na citronový jogurt
olivový olej 1 PL
sůl
agávový sirup 2 PL
Na bramborovou kaši
oloupané
mléko 450 ml
máslo 125 g
sůl
Na salát
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet bílý 1 PL
z 1/2 citronu
sůl
petrželka 1 PL
nasakaná (hladkolistá nebo kudrnka)
mrkev 4 ks
řapíkatý celer 4 ks
na kostičky
čočka 16 PL
vařená (cca 500 g)

Postup

1

Očištěné a osušené filety lososa a bílé ryby rozsekejte nožem na co nejjemnější kusy. Dejte do misky, přidejte vejce, petržel, tymián, česnek a citronovou šťávu. Osolte a promíchejte v hutnější konzistenci.

2

Z připravené směsi tvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance. Připravené karbanátky smažte dozlatova v předem zahřátém oleji (lze smažit i nasucho v konvektomatu nebo v troubě). 

3

Celé citrony vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte je cca 15 minut (záleží na velikosti)
do celkového změknutí. Poté je nechte lehce vychladnout.

4

Do misky dejte jogurt a postupně do něj vmíchejte olivový olej, sůl, agávový sirup, šťávu
z pečených citronů a petržel.

5

Na salát prošlehejte v misce olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu a sůl. Mrkev očistěte, zblanšírujte (krátce povařte, aby zůstala na skus) a nakrájejte na drobné kostičky. Řapíky celeru nakrájejte na drobné kostičky. Spolu s čočkou vše přidejte k zálivce a promíchejte.

6

Na bramborovou kaši uvařte brambory v osolené vodě a rozšťouchejte s mlékem a máslem. Dosolte.

7

Karbanátky podávejte s kaší, čočkovým salátem a citronovým jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč