Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá čočkovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 185 g
Tuky 29 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře

Související recepty

Suroviny

čočka 250 g
předvařená, v sáčcích
nasekaná
česnek 2 stroužky
prolisované
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá)
čerstvá
housky
osmažené kostičky k podávání

Postup

1

250 g předvařené čočky v sáčcích uvařte v 1 l vody podle návodu na obalu. Mezitím na 2 lžících másla zlehka osmahněte 1 cibuli, nasekanou, a 2 stroužky česneku, prolisované, přidejte 3 lžíce hladké mouky a minutu míchejte.

2

Čočku vysypte ze sáčků, vraťte do vody, v níž se vařila, přidejte zásmažku, sůl a pepř, povařte, rozmixujte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, případně s kostičkami osmažené housky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...