0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá čočkovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 185 g
Tuky 29 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře

Suroviny

čočka 250 g
předvařená, v sáčcích
máslo 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 2 stroužky
prolisované
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá)
čerstvá
housky
osmažené kostičky k podávání

1 250 g předvařené čočky v sáčcích uvařte v 1 l vody podle návodu na obalu. Mezitím na 2 lžících másla zlehka osmahněte 1 cibuli, nasekanou, a 2 stroužky česneku, prolisované, přidejte 3 lžíce hladké mouky a minutu míchejte.

2 Čočku vysypte ze sáčků, vraťte do vody, v níž se vařila, přidejte zásmažku, sůl a pepř, povařte, rozmixujte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, případně s kostičkami osmažené housky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit