
Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty
Stačí pár minut a můžete servírovat salát Caesar s kuřetem jako z restaurace.
Ingredience
- olivový olej na opékání a k podávání
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 větší kuřecí prsa s kůží
- 2 bagetky, nakrájené na plátky
- 8 plátků kvalitní prorostlé slaniny
- 6–8 salátků little gem
- svazek pažitky, nasekané, na ozdobu
- hobliny parmazánu k podávání
- 4 ančovičkové filety v oleji, okapané
- 1–2 stroužky česneku, drcené
- 2 velké žloutky z ověřeného chovu
- šťáva z 1/2 citronu nebo podle chuti
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 130ml panenského olivového oleje
- 4 lžíce strouhaného parmazánu (nebo podle chuti)
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C. Větší pánev rozehřejte na vysokou teplotu, potřete ji olejem a vložte na ni osolená a opepřená kuřecí prsa kůží dolů. Opékejte asi 3–4 minuty, potom obraťte a opékejte asi minutu i z druhé strany. Opečená prsa vyjměte z pánve a odložte stranou.
2 Velký hluboký plech potřete olejem, rozprostřete na něj pečivo, mezi ně položte opečené maso kůží nahoru a na ně rozložte plátky slaniny. Pečte asi 15 minut nebo dokud není maso dobře propečené. Potom maso vyjměte a nechte je odpočinout na prkénku. Promíchejte tousty a slaninu a pečte dál, dokud není slanina křupavá a tousty dozlatova. Potom vyjměte a nechte mírně zchladnout.
3 Všechny suroviny na zálivku kromě oleje a parmazánu dejte do mixéru a několika pulzy promixujte na hustou pastu. Do ní postupně přilévejte olej a mixujte, dokud nedosáhnete konzistence majonézy. Nakonec do zálivky zašlehejte strouhaný parmazán. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš hustá, zřeďte ji trochou vody. Ochutnejte a případně dolaďte ještě solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
4 Salátové listy rozložte na servírovací mísu, na ně rozprostřete maso nakrájené na plátky, přidejte slaninu a toustíky a vše pokapejte zálivkou. Nakonec posypte stébly pažitky a přidejte hoblinky parmazánu.
Přidat komentář