Kapří kuličky

Kapří kuličky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1291 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 123 g
Tuky 60 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chyták, jak přimět děti sníst rybu, a ještě si přidat. Křupavé kuličky jsou totiž vždycky sázka na jistotu!

Suroviny

600 g
kapří filet vykoštěný
máslo 1 PL
šalotka 2 ks
housky 2 ks
nakrájená na kostičky
smetana 100 ml
na vaření (12%)
vejce 1 ks
a 1 vejce navíc na obal, rozšlehané
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
šťáva, podle chuti
šalvěj 1 ČL
mletá, sušená
strouhanka
japonská panko, na obal
slunečnicový olej
na smažení

1 Z rybího filetu stáhněte kůži a maso v těsných pravidelných rozestupech podélně nařízněte, ale zcela neprořežte – přeseknete tak drobné kostičky. Maso pak nakrájejte na kousky.

2 Na másle opečte doměkka nadrobno nakrájenou šalotku (nenechte ji zhnědnout). Nakrájené housky nechte nasáknout ve smetaně. Kousky kapra, šalotku a namočenou housku společně umelte nebo rozmixujte. Směs spojte s vejcem, přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a šalvěj.

3 Uválejte kuličky zhruba velikosti golfového míčku a každou důkladně obalte v rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažte postupně ve vyšší vrstvě oleje, kuličky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s třísýrovou kaší a zelným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit