Chyták, jak přimět děti sníst rybu, a ještě si přidat. Křupavé kuličky jsou totiž vždycky sázka na jistotu!
Suroviny
1 Z rybího filetu stáhněte kůži a maso v těsných pravidelných rozestupech podélně nařízněte, ale zcela neprořežte – přeseknete tak drobné kostičky. Maso pak nakrájejte na kousky.
2 Na másle opečte doměkka nadrobno nakrájenou šalotku (nenechte ji zhnědnout). Nakrájené housky nechte nasáknout ve smetaně. Kousky kapra, šalotku a namočenou housku společně umelte nebo rozmixujte. Směs spojte s vejcem, přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a šalvěj.
3 Uválejte kuličky zhruba velikosti golfového míčku a každou důkladně obalte v rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažte postupně ve vyšší vrstvě oleje, kuličky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s třísýrovou kaší a zelným salátem.