Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Střik s okurkou & ginem

Střik s okurkou & ginem

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 345 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 2 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ověřenou klasiku – gin s tonikem – vylepšete okurkou a korunujte voňavou bazalkou.

Suroviny

tonic 750 ml
vychlazený
gin 125 ml
na tenké plátky
led kostky
k podávání
bazalka 4
čerstvá k podávání, lze vynechat

Postup

1

Plátky okurky vložte do džbánu a přelijte je tonikem.

2

Těsně před podáváním přilijte gin, doplňte sklenice ledem a ozdobte lístky bazalky.

NĚCO NAVÍC
Tonik můžete nahradit sodovkou a trochou citronové šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...