0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vitello tonnato

Vittelo tonnato
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vitello tonnato

4.5/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5176 kcal
Bílkoviny 392 g
Sacharidy 172 g
Tuky 304 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický italský recept chutná nejlíp druhý den, kdy se studené plátky telecího masa trochu rozleží v tuňákové omáčce.

Suroviny

telecí maso 600 g
lze nahradit kýtou bez kosti
suché, lze vynechat
mrkev 1 ks
očištěná
petrželka 4 snítky
celer 1 ks
očistěný, nakrájený
cibule 1 ks
oloupaná, přepůlená
bobkový list 1 ks
šalvěj 1
Na tuňákovou omáčku
tuňák 200 g
konzerva v olivovém oleji, scezená
ančovičky (konzerva) 4 filety
žloutek 2 ks
uvařené natvrdo
citronová šťáva 3 PL
kapary 1,5 PL
naložené
olivový olej 100 ml
panenský
sůl
pepř mletý
skrojek k podávání

Postup

1

Maso svažte kuchyňským provázkem, aby získalo úhledný tvar. Marinujte ho přes noc ve víně s bobkovým listem a šalvějí (tento krok můžete vynechat).

2

Maso i s marinádou dejte do hrnce (víno můžete vynechat), přidejte mrkev, řapík celeru, cibuli, petrželku a tolik vody, aby bylo maso jen potopené, ale neplavalo.

3

Pak telecí vyndejte, obsah hrnce uveďte k varu a teprve pak vraťte maso.

4

Když tekutina začne opět vřít, stáhněte oheň a vařte přikryté pokličkou velmi zvolna asi 1,5 hodiny. Odkryjte a maso nechte ve vývaru vychladnout.

5

Tuňáka rozmixujte s ančovičkami, žloutky, citronovou šťávou, kapary a olejem. Nařeďte trochou vývaru (či majonézy) a dochuťte.

6

Z masa odstraňte provázek a nakrájejte ho na tenké plátky. Dno mísy potřete trochou omáčky, poklaďte plátky masa, polijte omáčkou a opakujte vrstvení.

7

Přetáhněte fólií a nechte v chladu uležet. Před podáváním nechte dojít pokojové teploty.

8

Podávejte se skrojky citronu, kapary a se zelenými listy.

NĚCO NAVÍC
Maso překryté fólií vydrží v lednici klidně i týden.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?

Tekutý chleba, zlatý mok nebo zrzek, tak u nás s láskou přezdíváme pivu. Často si bez něj neumíme představit nedělní oběd, někdo dokonce každý den. Berete ho jako prosté chutné potěšení, nebo si o něm také rádi povídáte? Své pivní znalosti...
AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč