Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Palačinky plněné špenátem

Kombinace špenátu s riccotou nikdy nezklame!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Odpočívání těsta: 15 minut
PT3M
Smažení 0:03
Zelenina

Ingredience

    NA KLASICKÉ PALAČINKY

    • 220 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 2 vejce
    • 500 ml mléka
    • olej na smažení

    NA POHANKOVÉ PALAČINKY

    • 100 g celozrnné pšenicné mouky
    • 150 g pohankové mouky
    • špetka soli
    • 2 vejce 
    • 350–400 ml mléka (nebo více, podle potřeby)
    • olej na smažení

    NA NÁPLŇ

    • 200 g mraženého listového špenátu (například Bonduelle)
    • 1 kelímek sýra riccota
    • 2 stroužky česneku
    • sůl a pepř
    • klasické nebo pohankové palačinky podle základního receptu

    NA OMÁČKU

    • 400 g plechovka sekaných konzervovaných rajčat (může to být i směs s bylinkami nebo česnekem, vyrábí třeba Valfrutta)
    • sůl a pepř
    • případně ½ kostky zeleninového bujonu

Příprava jídla

1.  Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2.  V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3.  Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek a vydatně osolte a opepřete; vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.

4.  Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon. Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.

Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vymačkejte ho a smíchejte s ochucenou riccotou.
 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené palačinky s houbami a cuketou

Citronové palačinky

Palačinky s vanilkovým krémem

Palačinky a lívance naslano

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.19
Obrazek uzivatele
super rychlé a moc dobré! Riccotu jsem nahradila tvarohem a ničemu to neuškodilo :)

Přidat komentář