
Palačinky plněné špenátem
Kombinace špenátu s riccotou nikdy nezklame!
Vydání: 2007/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 220 g hladké mouky
- špetka soli
- 2 vejce
- 500 ml mléka
- olej na smažení
- 100 g celozrnné pšenicné mouky
- 150 g pohankové mouky
- špetka soli
- 2 vejce
- 350–400 ml mléka (nebo více, podle potřeby)
- olej na smažení
- 200 g mraženého listového špenátu (například Bonduelle)
- 1 kelímek sýra riccota
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
- klasické nebo pohankové palačinky podle základního receptu
- 400 g plechovka sekaných konzervovaných rajčat (může to být i směs s bylinkami nebo česnekem, vyrábí třeba Valfrutta)
- sůl a pepř
- případně ½ kostky zeleninového bujonu
NA KLASICKÉ PALAČINKY
NA POHANKOVÉ PALAČINKY
NA NÁPLŇ
NA OMÁČKU
Příprava jídla
1. Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.
2. V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.
3. Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek a vydatně osolte a opepřete; vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.
4. Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon. Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.
Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vymačkejte ho a smíchejte s ochucenou riccotou.
2. V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.
3. Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek a vydatně osolte a opepřete; vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.
4. Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon. Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.
Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vymačkejte ho a smíchejte s ochucenou riccotou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
14. Září 2007 07:58
Lamia Tu
25. Leden 2015 18:59