Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švábský cibulový koláč

Přímo dětsky jednoduché! Ať pečete na plechu nebo ve formě, úspěch je zaručen.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 1 hodina
PT50M
Pečení 0:50
Koláč

Ingredience

    Na těsto

    • 500 g hladké mouky
    • 1 kostka droždí
    • asi 250 ml mléka, záleží na savosti mouky
    • 1 lžička soli

    Na náplň

    • 500 g bílé i červené cibule, oloupané a nakrájené na klínky
    • 150 g uzeného masa (i drůbežího) nebo pražské šunky
    • 80 g másla
    • 2 kelímky zakysané smetany nebo smetanového jogurtu; můžete použít jen jeden druh nebo je smíchat
    • 200 g sýra goudy
    • 2 vejce
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Droždí nechte vzejít s trochou mléka. S moukou, solí a zbylým mlékem zpracujte na hladké těsto, přikryjte a nechte asi hodinu kynout.

2.  Cibuli spolu s nakrájeným masem osmahněte na másle; stačí asi osm minut. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3.  Těsto rozválejte do požadovaného tvaru, poklaďte cibulí a masem a hodně opepřete. Smetanu a/nebo jogurt smíchejte se sýrem i vejci a lehce osolte. Vlijte na těsto. Pečte 40 až 50 minut, až budou okraje zlatavé a náplň zpevní.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané čekanky v tmavé šunce

Těstoviny s citronovou omáčkou a drůbežími knedlíčky

Křenové želé

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Můžu u tohohle těsta udělat i závin??
Obrazek uzivatele
Bude se ti trhat a cibule uvnitř bude spíše vařená, než pěkně opečená z trouby.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.38

Přidat komentář