Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s fenyklem

Pusťte fenykl do kuchyně! Příjemně vás překvapí...

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Italská

Ingredience

    • 1 velký lilek, nakrájený na 4 až 5cm kousky
    • 2 velké bulvy fenyklu, očištěné a nakrájené na osminky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • pořádný střik tabaska
    • sůl a pepř na dochucení
    • 6 rajčat, nasekaných
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 350 g širokých nudlí nebo špaget
    • hrst bazalkových listů, nahrubo natrhaných
    • 140 g měkkého kozího sýra
    • strouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Lilek a fenykl stejnoměrně rozložte na plech, přidejte olivový olej, tabasco, sůl a pepř. Pečte asi dvacet minut, až bude zelenina zlatohnědá. Pak přisypte rajčata a česnek a pečte ještě pět až deset minut.

2.  Těstoviny uvařte ‚al dente‘. Sceďte a trochu vody dejte stranou. Promíchejte s pečenou zeleninou včetně šťávy, a je-li třeba, nařeďte troškou vody, v níž se vařily těstoviny. Vmíchejte kozí sýr a bazalku, posypte parmazánem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.77

Přidat komentář