Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzené s hrachovou kaší

Šťavnaté, voňavé, tradiční – a jednoduché. Ideální oběd!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Doba přípravy: Více než hodinu
PT30M
Vaření 0:30
Česká

Ingredience

    • 500 g sušeného hrachu, zeleného či žlutého, případně směsi obou; den předem namočte do studené vody
    • 150 ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
    • sůl na dochucení
    • 700–800 g kuchyňsky upraveného uzeného masa (rolka, uzené krůtí maso apod.)
    • 2–3 lžíce másla nebo sádla na opečení masa a cibulky
    • 1 cibule, nakrájená na kolečka, kostičky nebo klínky

Příprava jídla

1.  Namočený hrách povařte na mírnějším plameni doměkka; trvá to půl až třičtvrtě hodiny. Vody stačí jen tolik, aby byl hrách pokrytý – lépe se provaří. Měkký hrách prolisujte přes jemné síto (tím jej zbavíte nadýmavých slupek), osolte a ještě pyré zjemněte trochou mléka nebo smetany do kávy.

2.  Uzené opláchněte pod tekoucí studenou vodou (domácí uzené tolik proplachovat nemusíte) a pak je v hrnci zalijte horkou. Krátce povařte, aby se vyplavil přebytek uzenářské soli. Maso sceďte, nechte oschnout a potom ho nakrájejte na silnější plátky. Na pánvi rozpalte máslo nebo sádlo a dvě tři minuty na něm opékejte uzené. Pak ho vyjměte, vsypte cibulku a také ji opečte. Podávejte s hrachovou kaší.

Odlehčete to:
Kuchyňsky připravené uzené také můžete podávat jen povařené (nejjemnější způsob je nahřátí v páře). Místo tučnějšího vepřového klidně použijte uzené krůtí maso nebo libovou šunku. Máslo či sádlo nahraďte při smažení olivovým olejem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masopustní oběd

London particular

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Masopustní křehotiny

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.52

Přidat komentář