Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mořský ďas s grilovanou zeleninou a pěnou ze slaniny

Kombinaci bazalkou vonícího rizota s křupavou rybou a vláčnou zeleninou korunuje nevšední našlehaná omáčka. Jednotlivé položky jsou časově náročnější, ale můžete si je rozfázovat a kromě ryby připravit předem. Dokončení je už velmi rychlé – a výsledek je přímo geniálně chuťově vyladěný!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
P

Ingredience

    • 4 filátka z mořského ďasa
    • 8 stroužků česneku
    • olivový olej
    • tymián
    • 150 g kulatozrnné rýže arborio
    • 100 ml bílého vína
    • drůbeží vývar
    • máslo
    • 50 g parmazánu
    • 1 lžíce bazalkového pesta
    • sušená rajčata
    • cuketa, lilek a různobarevé papriky
    • bílý pepř, sůl, rozmarýn, dobromysl
    • 30 g cibule
    • 30 g pancetty či anglické slaniny
    • 100 ml 12% smetany

Příprava jídla

1.  8 stroužků česneku (neloupaných) se snítkou tymiánu nechte ve 100 ml olivového oleje hodinu táhnout na velmi mírném plameni.

2.  Na 30 ml olivového oleje zpěňte kostičky z 1 šalotky s několika lístky tymiánu. Přidejte 150 g kulatozrnné rýže arborio, nepropláchnuté, zalijte 100 ml bílého vína, nechte vyvařit a postupně přidávejte 300 ml drůbežího vývaru. Stále míchejte; další vývar vždy přidávejte až poté, co se vsákne předchozí dávka. Asi po osmnácti minutách přidejte kostičky z 40 g másla a 50 g parmazánu. Odstavte a vmíchejte lžíci bazalkového pesta se sušenými rajčaty.

3.  Po 100 g nakrájené cukety, lilku a různobarevných paprik osolte, opepřete, posypte nasekaným tymiánem, rozmarýnem a dobromyslí. Osmažte je buď na 100 ml olivového oleje na grilovací pánvi, nebo je opečte na grilu. Vsypte do kastrůlku, zakápněte olivovým olejem a nechte na teple marinovat. 8 malých rajčat vložte na osm minut do trouby předehřáté na 160 stupňů, pak je přidejte k ostatní zelenině.

4.  Na 20 g másla osmažte 30 g pokrájené cibule a 30 g pancetty či anglické slaniny, nakrájené na kostičky, zalijte 100 ml drůbežího vývaru a dvacet minut vařte. Rozmixujte se 100 ml 12% smetany, dochuťte solí a bílým pepřem a dejte stranou.

5.  4 filátka z mořského ďasa po straně s kůží několikrát nařízněte a pomoučněte. Osolte, poprašte bílým pepřem a osmažte na olivovém oleji. Podávejte na rýži se zeleninou a stroužky česneku, přelité vyšlehanou pěnou a zakápnuté octem balsamico a bylinkovým olejem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šafránové rizoto s krevetami

Trio z uzených ryb a kaviáru

Pošírovaná hovězí špička se zeleninou a knedlíčky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.89

Přidat komentář