Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty

Salát v letní režii
Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 2 hodiny
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 12 středně velkých rajčat
    • olivový olej na potírání
    • lístky čerstvé bazalky
    • sůl a pepř
    • 300 g zelených fazolek
    • 50 g piniových jadérek
    • 150 g rokety
    • 180 g fety

    Na zálivku:
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžičky kremžské hořčice
    • 1 stroužek česneku, drcený nebo jemně nasekaný
    • ½ lžičky medu
    • 4 lžíce olivového oleje + trocha na potírání

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 120, horkovzdušnou na 100 stupňů. Velký plech vyložte pečicím papírem. Rajčata rozpulte a v jedné vrstvě rozložte na plech řeznou plochou nahoru. Potřete je olejem a na každou polovinu položte lístek bazalky. Lehce je poprašte solí a pepřem a pomalu pečte dvě hodiny. Nechte vychladnout.

2. Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.

3. Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.

4. Před podáváním navršte roketu na  talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář