Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč na plech s malinami & bílou čokoládou

V lednici vydrží až tři dny – samozřejmě pokud ho nesníte dřív…

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
93 (hlasy)
Počet porcí: 16 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20-30 minut
PT10M
Příprava 0:10
Koláč

Ingredience

    • 400 g předem připraveného křehkého těsta (můžete použít i listové)
    • 500 g mascarpone
    • 100 g přírodního krupicového cukru
    • 100 g mletých mandlí
    • 2 velká vejce
    • 250 g čerstvých malin
    • 100 g bílé čokolády, nasekané

Příprava jídla

1.  Rozpalte troubu na 160/140 stupňů. Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu nebo menší pekáč, přikryjte ho pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Těsto deset minut předpékejte, pak papír s luštěninami sundejte a formu ještě na pět minut vraťte do trouby.

2.  Promíchejte mascarpone, cukr, mandle a vajíčka. Přisypte maliny i čokoládu a směs vlijte na těsto. Pečte dvacet až dvacet pět minut do světle zlaté barvy. Nechte vychladnout při otevřených dvířkách v troubě, pak koláč přesuňte do lednice.

Křehké těsto 
V zahraničí bývá k sehnání celoročně, u nás jen před Vánocemi. Můžete si ho ale vyrobit do zásoby! Zpracujte 75 g moučkového cukru, 150 g másla, 220 g hladké mouky a 1 žloutek v hladké těsto; pokud je to třeba, přidejte lžíci ledové vody. Zabalte ho do fólie a uchovejte v lednici (až týden) nebo v mrazáku.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

5 důvodů, proč milujeme buchty na plech

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Veľmi výborný koláč, nádherné spojenie vianočného lineckého cesta s vláčnou náplňou a s ovocím a s bielou čokoládou. Už som ho robila 2x a moja rodina si ho nevedela vynachváliť a zjedla ho na jednom posedení. Mascarpone som nahrádzala jemným tvarohom a mandle mletými nesolenými arašidamy, no a na druhé pečenie pre nedostatok malin som pridala červené ríbezle a čučoriedky (borúvky). Na kvalite a vynikajúcej chuti mu nič neubralo.Vyvážená chuť na letné horúce dni. Mňam.
Obrazek uzivatele
Ahoj Marcelo, chystam se na nej uz delsi dobu, takze dekuji za kladne reference :) Jen jsem se chtela zeptat, jak velky plech ci formu jsi pouzila.
Obrazek uzivatele
Ahoj, koláč je vinikající, pekla jsem v pátek a dnes peču zase :-) Já použila jsem dortovou formu průměr 26 cm, Ale při uvedené teplotě bych v mojí troubě neupekla, takže jsem přidala na 180.
Obrazek uzivatele
Musí být ty maliny bezpodmínečně čerstvé? Ted když není jejich sezona, mohla bych použít mražené či kompotované? Díky za odpověď.
Obrazek uzivatele
Použila sem jednou i maliny mražené a koláč je super i tak :-)
Obrazek uzivatele
teda co nejdřív vyzkouším, zní to fakt dobře...určitě to bude chutnat všem doma. ...za recept dávám 1*
Obrazek uzivatele
Vypadá fakt dobře a přitom je tak jednoduchý:-)
Obrazek uzivatele
kolac je skvely, ale myslim, ze mandle by tam vobec nechybali, miesto nich mozte dat viac bielej cokolady (ja som dala 200g a bolo to super). a do cesta som dala len 50g cukru a kolacik bol sladky tak akurat.... mnam
Obrazek uzivatele
také si myslím, že tam mandle vůbec být nemusí. Jinak je koláč moc dobrý :-) doporučuji

Přidat komentář