Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová květáková polévka se sýrem

Nechte se zahřát svůdně krémovou polévkou!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 středně velký květák
    • 2 bobkové listy
    • 25 g másla
    • 1 středně velká cibule
    • 1 velký pórek
    • 2 řapíky celeru
    • 110 g brambor, vše nakrájené
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 50 g nivy či tvrdého sýra
    • sůl, pepř a lžíce nasekané pažitky k podávání

Příprava jídla

1. Květák rozdělte na růžičky; košťál a listy zalijte v hrnci litrem a půl vody, osolte, přidejte bobkové listy a pod pokličkou dvacet minut povařte na vývar.

2.
 Na rozpuštěné máslo vsypte zeleninu kromě květáku a přikryté duste na mírném plameni čtvrt hodiny. Hotový vývar přelijte na zeleninu – i s bobkovými listy; jen listy a košťál z vývaru vyhoďte. Vsypte růžičky, přiveďte k mírnému varu a odklopené povařte do změknutí (asi dvacet minut). Vylovte bobkové listy a polévku rozmixujte. Vmíchejte smetanu a sýr; měl by se při tom rozpustit. Dochuťte a posypte pažitkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

REKLAMA

Přidat komentář