Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žemlovka se sýrem a slaninou

Úžasné syté jídlo jako stvořené do chladných dnů
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 180 g tvrdého sýra, strouhaného
    • 1 lžíce ostřejší hořčice
    • 850 ml mléka
    • 15 g změklého másla
    • 5 plátků toustového chleba
    • 4 plátky slaniny, nasekané
    • 3 vejce
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Rozpalte troubu
Troubu předehřejte na 180 °C. Hrst sýra si nechte stranou, zbytek promíchejte s hořčicí a třemi lžícemi mléka. Plátky pečiva lehce potřete máslem a pak sýrovou směsí. Každý plátek rozkrojte na čtyři trojúhelníky.

2. Skládejte do formy

Zapékací formu vymažte máslem. Špičkami nahoru do ní pokládejte plátky pečiva a průběžně je prosypávejte nasekanou slaninou. Zbylé mléko prošlehejte s vejci, solí a pepřem. Směsí přelijte chléb naskládaný ve formě a vše posypte zbylou slaninou i sýrem. Pečte dozlatova, asi čtyřicet minut.

Podávejte s grilovanými rajčaty, salátem nebo vařenými zelenými fazolkami.

Odlehčete to!
Pokud si hlídáte linii, připravte nízkotučnou verzi: prostě vynechte máslo a použijte odtučněné mléko.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář