Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová buchta s mandlemi

Lehounké nadýchané těsto ze staré české kuchyně je skutečným překvapením! Mandle mu dodají jednoduchou eleganci.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8-10 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
Kynutí: 40-50 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 10 g droždí
    • 130 ml mléka
    • 120 g vařených brambor
    • 50 g rozpuštěného másla + na potření těsta a vymazání formy
    • 180 g hrubé mouky
    • 30 g krupicového cukru
    • špetka soli
    • 1 vejce
    • strouhaná kůra z 1 citronu
    • rum na zakapání těsta
    • 150 g mandlí
    • skořicový cukr na poprášení

Příprava jídla

1. Droždí rozdrobte do mléka a nechte na teplém místě čtvrthodinku vzejít (směs bude pěnit). Rozstrouhané brambory zakapejte rozpuštěným máslem, přidejte prosátou mouku, cukr, sůl, vzešlý kvásek, vejce a citronovou kůru. Vypracujte vláčné těsto a nechte vykynout.

2. Rozestřete do vymazaného pekáčku nebo formy, poklaďte loupanými mandlemi, potřete zbylým rozpuštěným máslem, zakápněte rumem a pečte ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení můžete poprášit skořicovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavý ořechový koláč

Kapustové karbanátky

Kuře na jeřabinách

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
...ale moc dobré

Přidat komentář